ЩЕ СЕ СТИГНЕ ЛИ НЯКОГА ДО ДЪНОТО НА СКАНДАЛА С БОКЛУКА?

Автор: Няма коментари Сподели:

***** Македонците – вносители на мафиотския италиански боклук у нас, се сбогуват с бизнеса си
.
“След девет години депото отново е наша собственост. Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер”, заяви днес кметът на Скопие Петре Шилегов.
.
Тамошното депо за отпадъци “Дрисла” е концесионирано от италианска фирма, като се ръководи от македонците Горан Ангелов и Блаже Игнатов, които се визират като внесли боклука на италианската мафия у нас. През тези години около депото имаше много скандали с множество миришещи бизнес сделки и съдебни дела.
.
Наред с Горан Ангелов и Блаже Игнатов в родната боклучива „Блацион“ ООД фигурират италианците Винченцо Трассари и Ечио Боце.
––––––––––––
Засега публично не е оповестявано дали тези лица да са били привикани в родната прокуратура или не, за да бъдат разпитани.
––––––––––––
.
Покрай съдружията на Горан Ангелов изникват и други родни фирми, като интересната е „Юпитер Секюрити“ ООД. А интересното лице там е Георги Петров Георгиев. Една от нишките, свързани с него води към „Хипо Алпе-Адриа лизинг България“ (впоследствие преименувани на „Хета асет резолюшън България“ и „Хета асет резолюшън ауто България“), а те – към огромния скандал в Австрия с фалиралата Хипо алпе адрия, кжоято закъса и първо беше купена от баварската Хипо ландес банк, после продадена обратно на австрийците, после национализирана.
.
А това е едно откровение за практиките на тази банка у нас , когато разследвах далаверата преди четири години „Моят приятел го караха по служебен път да подписва неверни заповеди на записи с грешни егн-та и адреси.Той поиска да напусне по надлежен законов ред и то не бяха заплахи и т.н включително и към членове на семейството му. Правете си сметка…“
.
Въобще направете си сметката как скромна провинциална австрийска банка с 300 млн. евро се превръща за светкавично време в конгромерат с 22 млрд. евро, оперирвщ с Източна Европа. Вижда се, че и тогава с банковата афера, и сега с боклучийската всъщност са играели зад кулисите едни и същи лица, а зад тях са два октопода – единия край Средиземно море, другият – на североизток от нас.
.
И най-сетне ще отбележа и още няколко факта. Ексминистър Димов, негов заместник и Изпълнителната агенция по околната среда (за която подсещам прокуратурата) дават разрешение на ТЕЦ-овете на Ковачки (а и други ТЕЦ) да горят боклук.
Това е скандално!
ТЕЦ-овете не са пригодени за безопасно изгаряне на какъвто и да е боклук. И чиновниците са го знаели.

                                                                       Григор Лилов                    https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ЧУДОВИЩЕТО В ЕЗЕРОТО, ИЗПИЛО ВОДАТА НА ПЕРНИК

Следваща статия

ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ ИЛИ ГЕРБ – ЛОБИЗЪМ?

Други интересни