„Този успех е успех за цяла България“ – Цвета Кирилова! (Part 2)

Автор: Няма коментари Сподели:

Няколко пъти „Сдружение Азбукари“ се явява да защитава своите мотиви пред КЗД. И комисията отхвърли нашето настояване като необосновано и неоснователно, при условие, че аргументите ни са желзни. В този ред на мисли съдът каза точно обратното на решението на КЗД – и на първа, и на втора инстанция. От 2016 година насам се наложи да обясняваме акуратно, че бялото е бяло, а черното е черно и не може да бъде бяло. Тук въпросът е: КЗД на кого служи? И, ако тази комисия отрежда някакви права в защита на преференциална група от деца, то това ли е нейната фактическа роля – да бъде покровител и нещо като чадър на етническите малцинства в ущърб на всички останали? Няма как това нещо да се случва повече в България.

Това решение на Върховния административен съд е знаково. Надявам се от тук нататък съдът със същата категоричност и безпристрастност и чрез буквите от Закона да следва българското законодателство; да отрежда решения, които са в полза на българските деца и по никакъв начин да не ги ощетяват.

И накрая ние, екипът на „Сдружение Азбукари“ използваме възможността да честитим днес, 14 януари 2020 г., Ромската Нова година на всички роми в България. На Васильовден (Банго Васил) пожелаваме здраве и мъдрост на родителите, а на децата повече образователни успехи и мотивация за постигане на високи оценки в училище.

Бъдете любознателни, ученолюбиви и образовани, за да постигате мечтите си и вярвайте в сбъдването на мечтите. Нека цел в живота Ви бъде справедливостта, която може да бъде защитена не с агресия и раздразнителност, а със силата на знанието, постоянството в ученето, всеотдайния труд и честността.

Този успех е успех за цяла България!                          https://azbukari.org                                                           

Предишна статия

Това е книга втора от поредицата „В Мътилката на Прехода“

Следваща статия

„Този успех е успех за цяла България“ – Цвета Кирилова!

Други интересни