Елена Гунчева – БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУАНДА!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

– ВЕЛИК КОМБИНАТОР ИЛИ ПРОСТО ШУТ?
Тежък беше днешният ден за Бойко Борисов. Оказа се, че в един и същи ден трябва да е обърнат с лице и към САЩ и към Русия. Трудно, даже невъзможно. Въпреки, че в поза „партер” връткането е по-удобно. На обяд Борисов проведе Стратегически диалог на високо равнище със САЩ. Високото равнище се оказа американският посланик Нейно Превъзходителство Мустафата, защото по незнайни или подозирани причини, заместник-държавния секретар на САЩ отказа да дойде за срещата. От разговора стана все по-натрапчиво усещането, че България е изгубила всякакъв суверенитет и само чака какво ще заповядат във Вашингтон, за да го изпълни. Оказва се, че бедна България, в която пенсионерите едва преживяват с пенсии под границата на бедността, ще купува 20 % от газовият терминал в Александруполис, Гърция, през който ще тече втечнен американски газ. На прескъпи цени. Но какво значение има цената за „проспериращата” ни държава, след като втечненият газ е братски, американски газ! Както би се изразил някой простак: „Газ ще пикаем, ама няма да вземем руска газ!”. На срещата се оказа, че отново американските визи за българи ще отпаднат в един прекрасен ден в далечното бъдеще. Ама ние трябва да си изпълняваме верноподаническите задължения моментално. Два часа след стратегическата среща, Бойко Борисов отпраши с мръсна газ към Истанбул, за да бъде свидетел и да развеселява Путин и Ердоган, които откриха Турски поток. По който ще тече отвратителна, небратска, евтина, но заробваща за нас руска газ. Защо Борисов се радваше, все едно яйце му белят, за мен остана загадка. Но беше явна изнервеността му и шокиращият пристъп на логорея, като дори започна да говори на руски с Путин. Като осигури на Владимир Владимирович поводи за веселие седмици наред. И си задавам въпроса: Дали докато се прави на велик комбинатор между великите сили, Борисов не е станал просто Шутът на Европа, когото всеки врътка както си иска?

– И НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С….?
Дарт Вейдър и Силата трайно пуснаха корени в българския политически живот за радост или мъка на феновете на „Междузвездни войни”. След като новогодишното приветствие на Председателя на Парламента /ПП, което може да се превежда и като „Пекинската патица”/, в което призова Силата да бъде с нас, днес Сюлейман паша, подвизаващ се под заглавието Соломон Паси, оприличи убитият ирански генерал Солеймани на Дарт Вейдър и посочи, че тъмната сила се била намесила. Понеже обичам да се посмея, ще възприема тази гледна точка. И ще попитам, като си разпределят ролите в сериала, кой кой е? Защото сред управляващите виждам само прототип на Чубака и на Джаба Хаитянина.

– ПРЕЗИДЕНТЪТ СВИКВА КОНСУЛТАТИВНИЯ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ
На фона на безхаберието, или по-скоро на страхът на управляващите да кажат каквото и да било относно убийството на генерал Солеймани в Ирак и ситуацията в Близкия изток, Президентът Радев отново показа адекватна реакция и свиква утре КСНС. Защото въпреки смехотворните изпълнения и изказвания на Шкембе войвода, вписан в аналите на историята като Министър на отбраната на България, въпреки неадекватните реакции на някои български военни /като Онзи генерал, който бърка ляв и десен крак при маршируване/, никой не трябва да забравя, че Президентът е главнокомандващ на армията и представляващ България. И най-вече, че ако се случи най-лошото и България стане обект на атака или ни принудят да участваме във военни действия, българските мъже няма да последват Шкембе войвода или генерали, които не знаят с кой крак да тръгнат дори на парада. Не забравяйте, управляващи, при война ще се наложи да въоръжите народа. А няма оръжие, което да не може да се обърне и на другата страна.

– БЪЛГАРИЯ НЕ Е РУАНДА!
117 000 българи са на воден режим, тоест лишени от основно човешко право, гарантирано им от Конституцията и международните конвенции. В България, която някога, по време на „тъмния” социализъм, беше земен рай, днес няма вода за пиене и за миене, българите ходят мръсни и жадни. Не заради природни бедствия, а заради бедствието, наречено на тежка храносмилателна болест, накратко ГЕРБ. Десет години, откакто са на власт, не са построили нито един язовир, разрешиха незаконни ВЕЦ-ове на техни приятели да ползват водата, предназначена за хората. Дори преди няколко години дълго се чудиха кой стопанисва и се грижи за язовирите. Засега пак не е ясно. Само е ясно, че лишават българите от вода. Поради безхаберие и алчност. Днес в Пловдив се разбра, че почти 80 % от „Столипиново” няма водомери и не плаща вода. Който е минавал оттам, се е натъквал на потоците вода по улици, по стени и по мазета. Но иначе вода няма. А когато я има, е на цената на скъпа бира. Дори само за това престъпление трябва да има политици в затвора! Заради некадърност и безстопанственост.

– ПОЛИТИЦИТЕ СА ПО-ХОРА ОТ БЪЛГАРИТЕ
Това, което от дълги десетилетия дразни много българи, а за мен е изцяло недопустимо в нормална и правова държава, е Правителствена болница. Болница с най-добрите лекари и условия – само за лечение на политици, ВИП-персони и техни близки. Всички предложения за промяна на този статут срещат съпротивата на политиците, които смятат, че не трябва да се смесват с простосмъртните. Както беше казала Мамата на нацията Цецка, „ние, политиците, не сме като обикновените хора”. И докато в България има специален статут за един кръг хора, които с нищо не са го заслужили, а и дори да са го заслужили, е откровена дискриминация, правова и демократична държава няма да има. Защото и последният клошар заслужава за живота му да се положат такива грижи, както и например за Бойко Борисов. Или вие, управляващите, определяте стойността на човешкия живот?!?

                                                                                        https://svobodnoslovo.eu            Елена Гунчева 

Предишна статия

Жизнь в лесу, рыбалка, женщины знают своё дело…

Следваща статия

„Моя страна, моя България, ще се върна…“

Други интересни