Ако ви останат пари, пийте една ракия, та от овца да се почувствате лъв!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Народът български тръпне в очакване пред „вековната“ традиция мъжете да си натопят някои части в ледените води на реките и да тропат хора при нулеви температури. Ама голеееееми мъжкари! Много българско, ама много!

Много ще ме критикуват и още повече ще се възмутят. Но! Носията НЕ Е символ на българското. Най-големите и велики българи не са се развявали в носия, която е била типична за селата. Левски, Ботев, Бенковски, Раковски….всички те са ходили с европейски дрехи и са направили повече за България от тези, които приравняват България с един овчи калпак!

Някои на шега казват, че мъжете днес ще си потопят топките в ледената вода и това е голямо геройство. Ами, съжалявам, ама топки няма. Има показност и материал за следващите ракии в кръчмата, в която решават жизненоважните въпроси.

Ако вие, мъже, имахте топки, нямаше да оставите семействата си без вода в Перник, нямаше да оставите децата ви да гълтат отровният въздух от горените европейски боклуци, нямаше да оставите възрастните ви родители да мизерстват, нямаше да оставите Родината си да отива към края си. Нямаше да оставите шепа предатели да ни водят към катастрофа. Нямаше да се радвате на ГМР и да се фоткате с него, а щяхте да вземете сопите.

Съжалявам, аз днес мъже няма да видя. Защото да си мъж не е да си от този пол. А да имаш топки да се държиш като мъж, като българин, като човек. А вие се фоткайте в ледените води. Гордеете ли се със себе си? А след това вървете да си купите вода от магазина и да си платите сметките. Ако ви останат пари, пийте една ракия, та от овца да се почувствате лъв!        

Image title

Докато си плацикате някои части в ледените води на реките днес, правителството и работодателите се договориха за деветчасов работен ден. Извънредният труд се вдига от 150 на 300 часа годишно. Тоест, като се сметне, съвсем спокойно капиталистите ще си въведат деветчасов работен ден.

Всъщност и сега го има. Извънреден труд полагат почти всички с изключение на държавната администрация. И често не се и заплаща. Сега, като направят законни двойно повече часове извънреден труд, представете си колко ще работите извънредно. И дали ще ви се плати?

На Територията живееш, за да работиш. Всички трудови права на работещите, извоювани с кръв и насилие над работниците, сега предаваме доброволно. Защото ни е страх. Да не загубим и мизерното заплащане, което получаваме и което е границата между живота и смъртта.

Скачайте, танцувайте, тропнете едно хоро от радост! А след това се фоткайте с ГМР и Домусчиев, които май не ви смятат за хора. Пролетарии, вече се превърнахте в крепостни….И кога ли ще дойде времето, когато децата ви, вместо на училище, ще идват с вас на работа, за да имате един хляб на масата….

Отвратена съм от правителството и дивия капитализъм. Но още повече съм отвратена от овчедушието и примирението на българите. И моля, не се оправдавайте със синдикатите. Знаете, че тях отдавна ги купиха, а те вас ви продадоха!

                                                                                 Елена Гунчева

   

                                                                                                        https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

България е страната на тъмните мистерии…

Следваща статия

Мая Манолова: Къде са парите за ремонти на язовири?

Други интересни