БОЕЦ се превърна в символ на тази битка!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Описаните по-долу събития се развиват през 2009 и 2010г. Става дума за цяла прокурорско-съдебна сага продължила дълги години, касаеща кражбата на над 1140 декара земеделска земя. В схемата за кражбата и замитането на следите са замесени магистрати – председател на районен съд, съдии, прокурори, общински служители. БОЕЦ разполагаме с цялата преписка и докумнети. Тук ще разгледаме и представим само схемата, по която цялото разследване бива вкарано в „трета глуха“ с активното участие на главният прокуро Иван Гешев. 

Гешев е командирован в СГП на 01.06.2009г. БОЕЦ изискваме информация от Прокуратурата за неговите дела, споразумения и действия, като прокурор, но такава ни бе отказана и в края на 2019г. ОСЪДИХМЕ прокуратурата. А отказа е, защото ще стане ясно каква е била дейността на Гешев и с каква цел е командирован в СГП – изпълнение на поръчки и обслужване на конкретни интереси, което няма нищо общо със законността и защитата на обществените интереси. Това става видно от сключените по това време от него срамни споразумения по делото „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“, но успоредно с това, Гешев е изпълнявал и други поръчки.

През 2009г. до ВКП и тогавашният главен прокурор Велчев  постъпва Сигнал срещу магистрати за участието им в схема за кражба на земеделски земи. Става дума за над 1140 декара земя – кражба за милиони! Сигнала е подаден и до премиера Бойко Борисов и други институции, както е видно.

След разглеждане на сигнала, Инспектората към ВКП стига до извода, че в него се съдържат достатъчно данни за извършени престъпления от магистрати – бивш вече председател на районен съд, действащи съдии и тн. и изпраща преписката на СГП по компетентност! Изключително важен момент! ИВКП отбелязват, че са събрани „достатъчно данни за образуване на досъдебно производство“ и изпращат преписката до СГП „по компетентност“. Това е така, защото към 2009г. компетентни да разследват лица с имунитет (магистрати, депутати и тн)  са именно СГП. Специализираната прокуратура е създадена в началото на 2012. Тази нова бухалка на мафията влиза в действия две години по-късно и веднага след нейното активиране, Гешев е прехвърлен там, а впоследствие я оглавява.Доказал се е.

Това е постановлението на ВКП до Софийска градска прокуратура, с което им се възлага образуването на досъдебно проиводство! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ВКП изрично посочват, че са „събрани достатъчно данни за образуване на досъдебно производство“. Указанията им са ясни и точни, а според чл. 46.ал3 от НПК, те са и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ! СГП трябва да образува досъбно производство и то срещу конкретен извършител ясно посочен.

Чл. 46 (3) (Доп. – ДВ, бр. 42 от 2015 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) Прокурор от по-горестоящата прокуратура може служебно писмено да отмени или измени постановление на прокурор от по-ниската по степен прокуратура, което не е било разгледано по съдебен ред. Неговите писмени и мотивирани указания са задължителни за тях. 

КАКВО СЕ СЛУЧВА?

Командированият в СГП прокурор Иван Гешев със свое постановление вместо да изпълни указанията на ВКП, в нарушение на НПК препраща преписката на Окръжна прокуратура в Стара Загора.

Основанието на Гешев цитирано в постанповлението е неправилно, защото изрично в постановлението на висшестоящата прокуратура е посочено, че компетентността е на СГП! Забележете и умишлено сгрешената дата на изходящият номер на постановлението.

И всичко завършва, като омагьосаният кръг се затваря година по-късно, след като Окръжна прокуратура Стара Загора ВРЪЩА преписката на СГП по компетентност! След това всичко заглъхва и потъва.

ЗАТОВА СГП ОТКАЗА ДА НИ ПРЕДОСТАВИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ГЕШЕВ! ЗАТОВА И ИВСС ОТКАЗА ДА РАЗСЛЕДВА ГЕШЕВ ПОРАДИ ИЗТЕКЛА ДАВНОСТ!

Действията на прокурор Гешев са класически пример за умишлено  „смачкване, замитане, протакане, разтакаване“ на досъдебно производство. Не можем да говорим за некомпетентност или некадърност, защото указанията ан ВКП са ясни и процедурата е ясна и всеки начинаещ прокурор би разбрал, че от него се изисква образуването на досъдебно производство и всички произтичащи от това процесуални действия. Гешев не е начинаещ и не е случаен. Той е опитен и нарочно избран и командирован именно с цел изпълнение на подобни поръчки. Действията на Гешев по възпрепятстване на търсене на наказателна отговорност на конкретно лице е и престъпление срещу правосъдието.  Неговото послушание и способността и готовността му да безпроблемно да прави компромиси със своята съвест, както и да нарушава закона в защита на конкретни  интереси на обвиняеми лица по заповед на господарите му го изтрелва няколко години по-късно на върха на прокуратурата.  Мафията умее да награждава своите слуги.

Това е само един пример. Класически пример. Сигурно сте чували за стотици такива. Резултата е – липса на справедливост,  зверска корупция и тотален срив на доверието в съдебната система и институциите. Гешев е част от октопода превзел държавата ни. Гешев е позор. Всъщност позора е и за нас, гражданите, защото ние позволихме държавата и институциите ни да бъдат превзетаи от мутри, мафиоти, ченгета и корумпета. В резултат на тези разкрития и документи, БОЕЦ сме изправени и пред още един проблем. КОЙ да сезираме сега за тези действия на Гешев? Гешев ли? 

Ще сезираме еднвременно българската прокуратура, Европейската комисия, Главният европрокурор Лаурса Кьовеши. Ще сезираме и Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото ТЕ си го избраха.

По-важното е гражданите да осъзнаят, че битката ни за свобода и справедливост минава през отстраняването на мафията и нейните марионетки от властта. А това може да стане по един начин – организирани граждански протести с ясни цели и стратегия, гражданска революция, която да сложи началото на тотална лустрация и преосноваване на българската държава! БОЕЦ знаем точно какво искаме и как да го постигнем. Не се борим  за властта, битката ни да отстраним мафията от властта!

ПРОДЪЛЖАВАМЕ! Очаквайте следвашите действия и акции на БОЕЦ и когато излезем ни последвайте!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ – битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА                                     https://svobodnoslovo.eu                          

Предишна статия

Не знам колко хора се замислят сериозно в какво положение е изпаднала България?!

Следваща статия

Медът трябва да бъде изваден от пчелната пита едва когато тя е поне на 80% запечатана от пчелите…

Други интересни