Николай Слатински: Ако сме държава, проблем като този, връхлетял Перник ще бъде общонационален проблем!

Автор: Няма коментари Сподели:

„Кметът на Перник обяви бедствено положение“.

Правилен ход. Но защо му трябваше толкова време, за да го направи?
Може би защото е все още твърде нов. Но защо човек се кани да стане кмет, а няма екип, с който да идентифицира най-сериозните проблеми и още в предизборната кампания да знае какво е реалното положение и да мисли за решения?

Аз нямам никакви специални източници на информация, а откога пиша, че перничани са системно дезинформирани за реалното положение на нещата! От тях се крие и продължава да се крие истината за мащабите на бедата. Тук имаме преди всичко екологична катастрофа.

Екологична катастрофа!
Защото един язовир е много сложна система и когато в него се случва това, което се случва с язовир „Студена“, под пряка заплаха е самото съществуване на язовира! Падне ли под един критичен праг състоянието на даден язовир, то той вече не може да функционира като язовир…
Язовир „Студена“ от няколко месеца е близо до този критичен праг и нищо, абсолютно нищо не се прави от държавата, самото общинско ръководство дори не знае какво да прави и какво да поиска да се направи от държавата.

Държавата демонстрира удивително безхаберие и въпиюща некомпетентност.
Това го пиша от известно време аз – живеейки в София, дори от моя Люлин-6 нещата се виждат като катастрофични, но какво вижда държавата – не знам.
Нека държавата слезе от своя благодушен и дезангажиран с реалните проблеми на българския народ Олимп. Нека дръпне перденцата на своите беемвета и мерцедеси и види какво се случва там близо, на 30 километра, край град София!

Трагичната ситуация с язовир „Студена“, екологичната катстрофа, надвиснала над язовира, бедственото положение, стоварило се върху главите на перничани вече не могат да се преодолеят от перничани. Само държавата може да помогне, това не е единствено пернишки проблем, това е държавен проблем.
Какво чака държавата? Да плъзнат епидемии, да изпадне цял един град в безнадеждност и истерия ли?

Ако сме държава, проблем като този, връхлетял Перник ще бъде общонационален проблем!
Ако не сме държава, то тогава все така проблемът на Перник ще си бъде само пернишки проблем.

Рано или късно всеобщото държавно и държавническо безхаберие и тоталната държавна и държавническа некомпетентност щяха да пробият дебелокожието на несправедливото ни и егоистично общество и да излязат на повърхността със страшна сила.
Ами пробиха и излязоха.
Това е страшното.
А по-по-най-страшното е, че още поне десетина града са изправени в близко бъдеще пред същата беда.
Но когато и тях тя ги връхлети, може вече да бъде безкрайно късно.

Днес Перник е лакмус – дали ни е останало още държава или вече нищо не ни е останало от нея.

                                                                                                                https://svobodnoslovo.eu

Днес по руската телевизия в централните новини обявиха, че в България е настъпила невиждана суша и показаха язовир “Студена”, нищо не казаха за марокански скакалци или други хвърчащи всеядни животни! 

Явно всеки народ си заслужава управниците! Да са живи и здрави дълги години! 

Всичко е бумеранг, днес те са в прекрасно настроение, утре угнетените ще бъдат…колелото на историята се върти!

Предишна статия

И ако не реагираме сега, нашите болни внуци ще ходят с противогази по улиците и ще работят, за да си купят кислород и вода….

Следваща статия

Седим и чакаме…

Други интересни