Започват разговорите за промяна на Конституцията…

Автор: Няма коментари Сподели:

– РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.
Главната мутра на републиката има един безспорен талант – навсякъде всява раздор, разделение и съпротива на хората едни срещу други, а не срещу истинският виновник – самият Той. След унизителната среща вчера с медицинските сестри, когато втълпи, че не е виновен той, а лошите лекари и корупцията, днес разделението е факт. Лекарският съюз излезе със становище, че не приемат да ги наричат лоши хора и да ги обвиняват, че за сестрите няма пари, защото лекарите вземали всичко. И сега хора, които работят всеки ден заедно, ще се гледат и ще се подозират кой е виновен, а ГМР ще се хили доволно, докато се фотка със следващите протестиращи! Докато не разберем, че имаме един ОБЩ ВРАГ – системата ГЕРБ и Борисов, докато не излезем като народ да протестираме и то не мирно за смяна на системата, ще се гаврят с нас поединично и няма да постигаме нищо.

– ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР НЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАКОНА.
Днес съдът задължи прокуратурата да отговори на питането по Закона за достъп до обществена информация на ГД „БОЕЦ”, за делата на Гешев, споразуменията, оправдателните присъди и прочие информация, която по начинът на укриване навява разсъждения, че се пази като държавна тайна. Защото Гешев май е по-известен с показни арести, а не с доказани обвинения. С голям интерес ще проследим информацията що е Гешев свършил! Не че това ще повлияе за нещо. Изборът за главен прокурор не е по качества и резултати, а по вярност и сродност в ценностните системи на управляващата шайка. Но това показва, че в съда все още има съдии, които не се пречупват. Които не се впечатляват от заплахите и поставят правото над правителството и прокуратурата. Респект!

– ПО-СКЪПА ВОДА.
Като всяка дефицитна стока, и водата поскъпва от 01.01.2020 година. КЕВР прецени, че било удачно да се увеличи цената на водата. Защо не? Нали напоследък е обогатена с уран, арсен, ценни кални частици, дори микроскопичен живот, който вероятно добре се отразява на флората и фауната на чревната ни система, както някой мастит учен скоро ще ни уведоми. Започвам да обмислям възможността водата да е само за къпане и пране, а на тази цена да си купувам по две бутилки хубава бира на ден. Като ще плащаме, поне да има за какво. И се питам как така хората не търсят отговорност за течащата вода по улиците от аварии, изтичащата от старите тръби, за заплатите на шефовете на дружествата. Ами точно те имат връзка с цената на водата. Защото плащаме и за изтичащата вода поради безхаберието на В и К операторите. Докато не ги накараме, парите ще отиват за заплати, а не за реконструкция на мрежата. А ние ще минем на бира…

– ЕФБЕТ И ББ
Разследват Ефбет за неправомерно, направо престъпно събиране на данни за клиентите им. Подозират ги и в крупни измами. А аз се замислих колко дълго време Баце игра с екип на Бистришките тигри, на които спонсор беше именно ЕФБЕТ. А премиеринът гордо търчеше в свински тръс по игрището с оранжев екип с логото на компанията. Нещо не ми се връзва да са случайни нещата. Като знам с какви „бизнесмени” се е заобиколил, ще съм безкрайно изненадана, ако има преуспял мошеник в България без личната закрила на Баце.

– ПРЕЗИДЕНТЪТ И КОНСТИТУЦИЯТА
Започват разговорите за промяна на Конституцията. Професор Друмева, правен съветник към Президента и доказан специалист по конституционно право, коментира правото на индивидуална конституционна жалба . По този начин правата на гражданите ще могат да бъдат защитени срещу противоконституционни закони и подзаконови нормативни актове. И вероятно ще трябва да се промени действието на решението на Конституционния съд, защото сега е занапред. Но ако гражданите подават индивидуална конституционна жалба едва след изчерпване на съдебния ред за защита, то тогава дори положително за тях решение на КС няма да има практически смисъл. Необходим е широк обществен дебат и затова призовавам колкото се може повече граждани да дават становища и да следят дебатите за промените в Конституцията. Защото това е демокрацията – промяната да идва отдолу и да се избира най-доброто решение за всички.

                                                                 Елена Гунчева                                       https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Съжалявам, че няма достатъчно достойни юристи, които освен за буквата на закона, да мислят за закона през призмата на интересите на народа и на България

Следваща статия

Магията на сънищата, виденията, предсказанията и невидимите сили…

Други интересни