“Никога не съм губил хора и техника”, заяви днес държавният глава…

Автор: Няма коментари Сподели:

“Никога не съм губил хора и техника”, заяви днес държавният глава по повод думи на премиера Борисов от вчера, че не е харесвал Радев, докато е бил шеф на Военновъздушните сили. “Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа”, заяви снощи министър-председателят по адрес на президента.

“Искам да благодаря на всички, които са служили на държавата. Като командир във Военновъздушните сили съм доказал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект”, каза още Радев.

“В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник. Не само като командир на ВВС, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза. И това е постигнато в една изключително сложна обстановка с множество рискови фактори за полетите. И не само, че не съм губил хора и техника, а заедно с моите подчинени успяхме да трансформираме подготовката във ВВС от един закостенял модел на подготовка в един прогресивен, съвременен модел, така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори. Мога да ви кажа, че това е постигнато не защото съм опростявал подготовката и да треперя да не би някой да загине, а напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени ние сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех”, подерта Радев пред журналисти преди официалната церемония по повод 60-тата годишнина на Софийския градски съд.

„Не съм командир на държавата. Командир на държавата е този, който разпределя бюджета и управлява реално всички сфери, каза още той..

“Днес получих предложението на ВСС за освобождаване на главния прокурор, предстои описаната в Конституция процедура за назначаване на новия главен прокурор”, каза още държавният глава.

   https://eurocom.bg/news/article/radev-otgovori-na-borisov-ne-sum-komandir-na-durjavata-vie-razpredeliate-biudjeta

Предишна статия

SVETLINA V TUNELA

Следваща статия

Под знака на “Перестройката”…Честно казано с Люба Кулезич…

Други интересни