На лицето на Борисов е изписан ужас – не иска да повярва, че ще бъде толкова тежко…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                               https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=6JinAoldhc8

Моделът на управления на България е като модела на управления на мафията. 

Тук каквито и средства да влязат, било то и европейски, се изцеждат по добре изпитана изипипана  схема.

Това каза съдия Румяна Ченалова в „Дискусионен клуб“ с Велизар Енчев по БСТВ. Като подчерта, че точна по тази линия е говорил и президентът Радев в тв интервюто за bTV, свързано с управлението на кабинета и разходването на публичните средства.

Румяна Ченалова коментира поведението на новия главен прокурор Иван Гешев, както и на евродепутата на ГЕРБ Емил Радев (свързан с искания откуп за отвлечения либийски танкер, което Биволъ разкри) в Европарламента.

Обърна внимание на зависимостта на Борисов от Ердоган, свързана с докладите, които притежава турският президент за канали на български политици за трафик на наркотици и цигари. 

По този начин тя обясни и страха от Ердоган с позицията днес на премиера в Брюксел по проблема на Гърция и Кипър сТурция. На практика той посече Гърция и Кипър, като заяви сами да се оправят с Турция.

Във връзка с гласуваната от депутатите кандидатура на Цацаров за председател на КПКОНПИ, Ченалова изтъкна, че те не се страхуват толкова от самия Гешев или Цацаров, а от модела.

Ченалова обърна внимание на открадните 12 милирда лева от умишлено фалираната с помощта на властта банка КТБ и източването на активите й, прехвърлени към фирми, свъзрани с лицата Пеески и Лазов.

Румяна Ченалова анализира междуанродните знаци, които се подават за България и управляващите – изявлението на посланика на САЩ Херо Мустафа за налагане на санкции на български политици; липсата на покровителя на Борисов Юнкер в ЕК и промените, които се повяват от там като отношение към българското правителство. 

Тя акцентира, че зам.- председателя на ЕК от Дания е работила в ОЛАФ и е много добре с запозната с българската корупция и източването на еврофондовете. А също така и на новия главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши, която ще работи усилено над българския въпрос.

Според Ченалова екстремно бързото на знапочване на процедураа за избор на главен прокурор и шеф на КПКОНПИ е свързано с информация за действия отвън, за които Борисов предполага.

Българската престъпносталчността и корупцията при политиците и олигарсите ни надхвърлиха границите на България и влязоха в международния криминален обмен, което няма да остане без последствие за властимащите у нас, сподели в предаването Румяна Ченалова. 

„Те ще бъдат наказани“, допълни тя. Български oвластени лица са посегнали на чужди фирми и граждани, вметна Ченалова.

На въпрос на водещия Велизар Енчев: „Кого първо ще арестува Гешев – човек от управляващите или опозицията? “Велизар я изпревари с отговора и каза „от опозицията“. 

Ченалова не сподели това мнение изцяло, като изтъкна, че не случайно преди избора си Гешев е бил 2 пъти в САЩ. „Вероятно може в него да са видяли този, който може да свърши работата“, намекна тя.

Румяна Ченалова вижда на лицето на Борисов ужас от това, което предстои, но той все още не иска да повярва, че ще бъде толкова тежко.

                                                                        https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

СадхГуру о телепатии, развитии сверхспособностей… Духовный рост, страх!

Следваща статия

Лучшие мысли человечества…

Други интересни