ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ШАРАНИ!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Като нищо можем да обявим Никулден за национален празник. И без това в България се въдят няколко вида риби- големи акули, дребни хищни риби и шарани. Най-вече от последните.

Наивитетът и лековерието на българите достойно ги определят като топ-шарани на Европа. Които въпреки наблюденията, продължават да вярват на блесната, закачена на въдицата и се хващат като…..шарани!

Днес отново шараните ще купуват шарани на цени като на трюфели, без това да ги впечатлява. Традицията трябва да се спази, па ако ще и 100 лева килото да го направят. И за Коледа също. Може да е със заеми, може да е прескъпо, ама ….традиция. Може на Нова година да платите 500 лева за салатка с ракия в някой набеден ресторант, ама да се почувствате….хора. Май на никого не му идва наум за бойкот на безумието.

Аз днес риба няма да купувам. Не виждам смисъл да пълня гушите на търговци или да купувам замразени риби незнайно откога за луди пари. Свети Николай, предполагам, не води списък на тези, които са си купили шарани и няма да ме порази гръм от ясно небе!

Преди време един български премиер беше казал: „За Бога, братя, не купувайте!“. Прав си беше. Докато не се научим да научим търговци, политици и правителство да скачат според нашата тояга, ние ще скачаме според тяхната!

А, честит ви празник! Приберете люспа от шаран в портмонето, да ви напомня, да не сте шарани през цялата година!

                                                                                                           Елена Гунчева

                                                                                                                        https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

ПРОДЖЕКТ СТУДИО ЕООД разполага с модерно оборудвана лабораторна, производствена и складова база…

Следваща статия

Напусна ни великата Стоянка Мутафова…

Други интересни