ХОРАТА В БЕЛОВИЦА СА НАСТРЪХНАЛИ

Автор: Няма коментари Сподели:

     Жителите на село Беловица събират подписи във връзка с назначаването на кметски наместник от Пловдив. Бившият кмет Илинка Костова не подписа заповедта за освобождаването и от длъжност, но г-жа Мая Игнатова вече се настани в кметството. Ето какво каза пред нас жител на Беловица:

    „Казвам се Йордан  Цветков и съм на 76 години. Жител съм на село Беловица. Тук съм роден и смятам тук да положа кости.

Става въпрос за избор на кметски наместник в нашето село. Назначават ни човек от Пловдив, при положение, че имаме три кандидатури за тази длъжност  от село. Те имат молби, подадени в общината. Досега кмет ни беше Илинка Костова, избирана с гласовете на жителите на Беловица. Шестнадесет години беше кмет – четири мандата. Нямаме абсолютно никакви забележки към нея. 

Културна, възпитана, жена с две висши образования. Сега ни назначават Мая  Игнатова.  Никаква връзка няма с Беловица, нито близки, нито роднини, нито вила да си е купила. Това е политическо назначение. Когато  Ганева идваше на предизборни срещи, заяви пред всички, че ще направи общо-селско събрание и ще има допитване до хората дали са съгласни Илинка да е кметски наместник. Така ангажира жителите на селото и сега си прави каквото си иска. Искаме справедливост.”

    Освен че правят подписка в защита на Илинка Костова, жителите на Беловица смятат да извикат национална телевизия, за да отрази събитието.

    Понякога историята се повтаря. В 1947 година бащата на Илинка Костова, който бил интелигентен, знаел чужди езици, бил изгонен от селото и емигрирал в Чехословакия.  Когато започват събитията в Чехословакия през 1968 година, майката и двете дъщери си идват в България. Майка им почива и  шест годишната Илинка и осем годишната и сестра ги отглежда 85 годишна баба. Цялото село е помагало. 

Сестра и завършва  специалност  „Българска фолология”, започва работа и издържа Илинка, която  става инженер – агроном с диплома от Висшия сескостопански институт в Пловдив. По – късно завършва и педагогика. Бащата умира в Чехословакия и дъщерите не могат да отидат на погребението му. Цял живот семейството им е раздлено.

    Разказваме това,  не за да ви трогнем с личната история на Илинка Костова, а защото и кметът на община Хисаря има трагична лична история.  Да, нейно право е да назначи кметски наместник, но  в живота добрият  жест към изстрадалия е по – добрият вариант от политическия интерес.

                                                                                           Тракийски Cвят

                                от Данка Цветкова                04 Декември, 2019 | 22:01 

Ще си позволя още няколко думи като човек познаващ отблизо Илинка Костова. 

За мен и моето семейство, както и за преобладаващата част от жителите на село Беловица (родното ми място), тя е честен, трудолюбив, стриктен, отзивчив и винаги готов да помогне Човек. 

Да, Илинка е човек с голямо „Ч„. Аз не познавам по-отдаден и загрижен за съществуването и благоустройството на селото и жителите му кмет. 

За пореден път се питам…докога в нашата държава ще се тъпчат честните и достойни хора и ще се дава път на подставените и угодни на висшестоящите марионетки?!?!? 

Госпожо Ганева, постъпката Ви е недостойна и не подхожда на имиджа и авторитета на поста, който заемате!!!
                               

                              Коментар от наш читател с въпрос към ръководството на община Хисаря!

Предишна статия

Токаев заявил, что не считает воссоединение Крыма с Россией аннексией

Следваща статия

«Плавая в солёной воде со своим фотоаппаратом, я больше чувствую себя дома, чем в любом месте на земле»

Други интересни