Президентът дава старт на благотворителната инициатива “Българската Коледа”

Автор: Няма коментари Сподели:

Президентът Румен Радев ще обяви началото на 17-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава и е в помощ на болни децаТемата и целите на кампанията ще бъдат представени в 14.00 часа в Университетската болница „Света Марина“ във Варна, съобщава БНР.

Президентът Румен Радев ще отчете резултатите от кампанията 2018-2019 на благотворителната инициатива, чийто фокус беше подкрепата за деца с тежки заболявания и увреждания. Те получиха възможността за диагностика, лечение, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства, благодарение на даренията на хиляди българи.

В Университетската болница “Св. Марина”, както и в Многопрофилната болница за активно лечение “Света Анна” във Варна от съществена необходимост за детските клиники са доставените по тази инициатива анестезиологични апарати със съвместими пациентски монитори, подходящи за новородени и деца до 18-годишна възраст.

С осигуряването на анестезиологичните апарати ще се създаде възможност дейността в отделенията да се подобри, тъй като обслужват малките пациенти на цяла Североизточна България.

http://www.big5.bg/actualno/item/15197-prezidentat-dava-start-na-blagotvoritelnata-initziativa-balgarskata-koleda.html

Предишна статия

„Чиста и свята република не се гради с апатия и морални компромиси, а с осъзната отговорност към поколенията и непримиримост“

Следваща статия

Като го гледам как се държи в Белия дом, този човек и в Ада ще се разпорежда свойски…

Други интересни