ГАНЕВА НАЗНАЧИ ЗАМЕСТНИК- КМЕТ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Най – после паднаха всички съмнения, че Гатьо Султанов като се срещна между първия и втория тур на изборите с Пенка Ганева, тя му е обещала пост, ако я подкрепи. Всичко беше един фарс, с който ГЕРБ искаха да изпитат какви са политическите амбиции на кандидата за кмет от Социалистическа партия „Български път”. Както е известно, той отказа подкрепа. 

   И ето че седемнадесет дни след като Пенка Ганева беше избрана, на поста заместник – кмет тя назначи Милена Балямска – организационен секретар на ГЕРБ. Така властта в общината е в ръцете на ГЕРб, защото пълната подкрепа на втория тур на коалиция СДС / СДС, АБВ/ вкара във властта и кандидата им Найден Павлов, който стана председател на Общинския съвет. А приятелството и съдружничеството във фирми на Гавраилов и Куковски е познато на всички.

   За да се бави Ганева седемнадесет дни, това се дължи на факта, че г-жа Балямска е собственик на фирма М – ТРАНС 82 ЕООД, регистринана на 23 януари 2012 година. Освен това е съдружник във фирма АГРОЮГЛАНС ИНВЕСТ ООД, основана на 29 ноември 2012 година. 50 % дял в тази фирма има Карина Папалезова, а Иванка Куковска, Красимира Кисьова, Стела Бонева, Милена Балямска имат по 12.50 %. Фирмата е за произвоство и търговия на едро и дребно със стоки за селското стопанство и промишлеността, растениевъдството, животновъдството, дърводобив, внос и износ, вътрешен и международен транспорт…

   За да стане заместник – кмет, Милена Балямска трябва да прехвърли фирмите си на друго лице или да спре да бъде собственик и съдружник в тях. Както тя самата ми каза, това ще стане в едномесечен срок, така, както изисква законът. Ако по закон не бива да е политическо лице, ще се откаже и от поста организационен секретар на ГЕРБ. Г-жа Балямска има специалност „Мениджмънт в туризма”. Без опит в администрацията, без да е била общински съветник, тя има два избора – или безприкословно да слуша кмета Ганева, или да вникне дълбоко в работата на общината, за да има своя позиция и свое мнение по всички въпроси, касаещи развитието на общинските дела. Тя смята да започне усилено да учи, да чете законите и всеки ден да натрупва знания, свързани с управлението на община Хисаря. 

                                                                                                                  Тракийски Cвят

Предишна статия

Димитър Куманов: ДНСК са на Марс, унищожаването на р. Вит е непоправимо…

Следваща статия

Интервю с единствения оцелял в касапницата в Белите брези

Други интересни