Достатъчно информация даваме от „окото на бурята“, която предстои…

Автор: Няма коментари Сподели:

Фрог нюз излезли „в екип“ с „умопомрачаващ“ анализ, озаглавен: „Пеевски скочил на Божков, иска да гепи голямо парче от хазарта?“

Ето част от „анализа“ в стил „вероятно“:

„Представете си следната сцена: двама бизесмени разговарят. Единият, по-младият и едър на ръст казва: „Трябва купиш две от моите фирми за… – назовава се цифра от няколкостотин милиона. Или да ми прехвърлиш дяловете от хазартната фирма. Правя много за теб, дължиш ми го.“ Плащам ти 40 млн на година за това, че продаваш от талоните. Нито ще ти купувам фирмите, нито ме интересуват“, – отвръща другият участник в разговора, опитен бизнесмен. „Мога да те размажа, да ти съсипя бизнеса, знаеш, че държа прокуратурата и въобще всичко. Няма да те има за нула време. Един вече го отнесе…“. „А какво ще стане преди това да се случи?“ – попитал спокойно вторият бизнесмен.
Много е вероятно разговорът да е бил точно такъв, но може и да е само слух. Факт е обаче, че е започнала война заради дялове в компанията Efbet. Тя е стартирала зад кулисите, но вече се прехвърля и на територията и на някои медии. Това коментираха пред Фрог нюз запознати с този деликатен, но и взривоопасен бизнес, в който се наливат и печелят милиони.
Едни срещу други са се изправили Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови, които притежават голям процент от Efbet, а от другата страна е Васил Божков, който също държи немалко акции. Така поне изглеждат нещата отстрани. Предполага се обаче, че нещата са много по-дълбоки и сериозна роля, макар и скрита, играе депутатът от ДПС Делян Пеевски. Именно той бил в основата на раздора, заради претенции да се настани в този сектор на бинеса. Първоначално имал намерение да навлезе със своя компания, но после преценил, че ще е по-лесно да придобие/превземе частта на някой от досегашните играчи. Харесал си този на Божков, – твърдят слухове.
Появиха се публикации (най-много и подробни в сайта „Афера“), които разкриват агентурното минало на Стефан Найденов като сътрудник на 06-то управление на Държавна сигурност. Името му и това на синовете му се свързват и с криминални деяния, които, според публикациите, били прикривани дълго време. И понеже подобни неща могат да прикривани само от прокуратурата, Министерство на финансите, МВР и службите, излиза, че във войната са замесени и цели институции. В ход са обаче разследвания и в чужбина, което прави скандала международен. Съобщава се също за неотдавнашни проверки и влизания в офиси на Efbet от служители на МВР и държавното обвинение. Прокуратурата обаче не дава никакви подробности, както обича да прави при други свои акции, превърнати едва ли не в рекламни видеа.
Източниците ни обаче смятат, че зад фасадата на тази свада – засега видима отчасти единствено през медиите – се вихри истинска война за преразпределяне, опити за присвояване на дялове и пр. за десетки и дори стотици милиони. В дъното на интригата, както вече споменахме, стоял Делян Пеевски, който отдавна имал апетити да придобие дял от печелившия бизнес. Като негов съюзник в ситуацията се споменава собственикът на Нова тв и ФК „Лудогорец“ Кирил Домусчиев. Освен Найденови, разбира се. Което означава, че в отбора е и финансовият министър Владислав Горанов, считан за добър приятел на Пеевски и Домусчиев.
Въпросът е какво мисли Васил Божков по въпроса, защото е известно, че именно той има огромно влияние и опит в тази сфера на бизнеса…Пеевски в момента воюва на много фронтове…”

Боклук манджа с грозде, общо взето, „вероятно“, разбира се закъде без АФЕРА вътре.  Сготвена манджа естествено с основната съставка – Пеевски. Както е тръгнало – още само щипка сол! – и Пеевски ще излезе и баща на децата ви!

То бива фиксация, ама това вече е налудничаво.

Идиотията, че Пеевски искал дяла на Божков, пък се бил съюзил с ефбетците, личи и от самолет – стига човек да проследи последните два броя на вестник Уикенд, които са под контрола на Пеевски. Е как Пеевски е хем с ефбетци, пък хем купища страници пише Уикенд против тях?!

Истината е абсолютно различна от това, което е сътворено като тюрлю -гювеч от „екип на Фрог нюз“. И да търсите дежурно Пеевски, скрит в рулетката, е пълна тъпня.

Пеевски може да е всякакъв, ама хич не му е до хазарта сега, ама хич.

Ако бяхте чели АФЕРА внимателно, щяхте да го знаете. Достатъчно информация даваме от „окото на бурята“, която предстои.

Така че, не ставайте смешни. Не в Пеевски е заровен ключа от казиното.

                                                 Afera.bg                             https://afera.bg

Предишна статия

Трябва ли да гласуваме задължително? Медиите манипулират безскрупулно обществото…

Следваща статия

НОВИНИТЕ ДНЕС, 21.11.2019 ГOДИНА

Други интересни