Изходът от настоящата институционална криза в България е проблем на българския народ, а не на управляващите Номенклатурчици

Автор: Няма коментари Сподели:

                Здравейте,

Няколко неточни формулировки обезсмислят целите и задачите, които се дискутират тук (а и не само тук – конфузията в главите на повечето европейци днес е тотална; в Америка не е така единствено и само защото те въобще не мислят за нищо друго, освен за пари):

1) България не е в конституционна криза (в предишния постинг цитирах къде се съдържат детайли по въпроса); България, както и целият ЕС (а и не само той, но другите държави и държавни обединения засега ще ги оставим на мира) се намира в институционална, системна криза, тоест, криза на социо-политико-икономическата система – освен цитираните материали, трябва да се прочетат и реферираните там, за да стане ясно и комуто все още не се е изяснило точното положение (= тотална национална катастрофа!).

2) Изходът от настоящата институционална криза в България е проблем на българския народ, а не на управляващите Номенклатурчици, които са единствените бенефициенти от предизвиканата колективно от тях въпросна криза.

3) Изходът от тази системна криза е демократичен парламентарен преврат, част от доктрината ЗАЕДНО, която би могла да се нарече също и Национална Стратегия за Свободна, Независима и Просперираща Република България, и практическото изпълнение на която представлява задачата на Дисидентското Движение ЗАЕДНО. Крайната цел на тази стратегия е установяването на истинска Пряка Демокрация или още истинска Анархия. 

Тези, както и съпътстващи анализи и формулировки са публикувани и могат да се прочетат от интересуващите се на:

1) 

http://www.dukaty-books.com/DUKATY-BOOKS/Bulgaria,_terra_europeansis_incognita.html 

2) в превод на бълг.ез. (Приложение I, както и съпътстващите 5-6 глави) на челната страница на www.zaedno.mobi ;

3) в ПРОГРАМА на ДД ЗАЕДНО, на  www.zaedno.mobi и www.zaedno.TV;         

4) в ДЕКЛАРАЦИЯ за встъпване в членство при ДД ЗАЕДНО, отново на двата сайта на Движението ;

5) в рубриката “Коментари” на сайта www.zaedno.mobi;

6) в някои от видео-материалите на сайта  www.zaedno.TV

                                                                               Иван Даракчиев 

 

                           Здравейте,

Около 99% от българите, които реагират на подобни (кратки) коментари, не съзнават (най-често защото нямат навика да допускат), че това, което е в главата им, може би не отговаря на официалната дефиниция – или поне тази, която съм описал в съответните (официални) публикации (които са дълги точно затова, за да ми спестят безбройни излишни дискусии = wishful thinking, както се вижда). 

Най-честите конфузии:

Народен Трибунал = Юридическа Процедура (одобрена от мнозинството в една истинска Пряка Демокрация) за определяне (1) степента на вината и (2) размера на наказанието на виновниците за катастрофално за държавата си събитие (примерно националната катастрофа №4, която според мен изпитва България). Коментирано на сайта .моби.

Анархия = държавно устройство идентично на Пряка Демокрация – двете са синоними едно на друго, доколкото “ан архи” означава “няма (никой) над (другите)”. Досега такова държавно устройство не е съществувало в мирновременната практика, но затова пък противниците на колективно управляваната държава успешно са внедрили в главите на почти всички интелигенти анархията като символ на хаос, престъпност и всичко най-лошо, което човек може да си представи (това бе и в моята глава, докато не ми отвори очите един наш емигрант – писмото му е в коментарите към стария сайт, а и аз съм съобщавал за това писмо поне два-три пъти вече).

Революция = коренна промяна. Важи за всички сфери на човешката дейност. Най-коментираната дефиниция на сайта .моби.

Това, че трибунал означава разстрел, анархия – хаос, революция – коктейл от барикади, пушки и кръв…, е само в главите на някои (такива, които “нямат време” да четат, или нямат навика да четат задълбочено, или просто бързо забравят). 

Ситуацията е отчайваща – при всички ония, които наистина ги е грижа за загиващата нация, преобладаващото действие е безконечни дискусии, безсмислени спорове, джавкане и едно  перфектно Брауново движение (или като гротеската с Вавилонската кула, дето Бог объркал езиците на хората и всички дрънкат, но никой не разбира другите… 

Единственото утешение (ако въобще може да е такова) е наблюдението, че ситуацията в САЩ е още по-трагична – през последните няколко дни наблюдавам на живо прослушването в Конгреса по процедурата за impeachment на Д. Тръмп. Зомбирането е взело гигантски размери – да, това са все държавни служители, очевидно на тази висота са преминали множество проверки за политкоректност и пр., но някои от тях преди това са били в армията, други с нормални професии в цивилния живот… и всичко, което те говорят е тоталната противоположност на реалността (с микроскопичен брой изключения – напр., че Украйна е шампион по корупция). И трагедията се пропагира от мас-медиите, които излъчват това като своего рода семинар по устройството на света, ролята на Америка в него и пр. (в четвъртък и петък няколкочасовите сесии са гледани от по почти 40 милиона души в САЩ; днес не знам колко, но е малко по-малко), като след това коментарите в медиите продължават до безкрайност… Алтернативните (непромитите мозъци) са останали една шепа хора (игнорамусите, незаинтересованите и пр. ги изключваме – те са всъщност мнозинството там) и нямат никакво влияние, бидейки маргинализирани от медиите. В резултат, ако успеят да отстранят Тръмп, всеки следващ президент може да стартира унищожителна за планетата война – низините са готови. Фантазиите в техните глави диктуват, че това ще бъде правата кауза – защото те винаги са на страната на “добрите”, винаги носят мир и добро, носят демокрация… 

И така, единственият полезен ход, който ни остава, поне на мъжете, е да правим деца – както Христо Кожухаров, Цеци и др. правилно са се ориентирали (Цеци ги има вече 5!). Мисля си, че за по-голяма ефективност ще трябва да се конвертираме (и обрежем), да си вземем по 3-4 жени или от Албанските, или Волжските българки, и така ще увеличим шанса за оцеляване на нацията. И тук имам предвид не само ефекта на една потенциална война: Още преди почти 30 години някои от моите колеги и приятели предрекоха “Ние сме задръстени. Ще трябва цялото ни поколение да измре и едва тогава (внуците ни) ще успеят да възродят България”. На времето най-активно ги разубеждавах, почти без успех, но сега вече виждам, че те май ще се окажат прави… Та посяването на семето (след като сме им завещали и доктрина) ни остава като единствен полезен ход.

Досегашният ми полезен ход, с цел агитация за ЗАЕДНО (както безброй пъти сме дискутирали, благодарение най-вече на Стоян), протичаше така: реагирам на някой от мейлите на други групи, който ме включва в копи-листата, коментирайки и насочвайки хората към сайтовете и съответните публикации. На всеки 50 имена в копи листата се получават 1-2 отговора, които обикновено индикират или неотваряне на посочените сайтове/публикации, или най-много повърхностен поглед. След моя отговор външният човек изчезва от радарния екран, затова пък се включва някой/и от нашата група и тръгва лавина от мейли. Всеки път се въртим в същия кръг, въпреки че всеки път повтаряме едно и също. Оттук нататък аз просто няма да реагирам на мейли, на които отговорът се съдържа в материалите по доктрината. Нито пък, че някому нещо не харесва в нея – това си е право на всеки, и ако не е още  подписал декларация, просто не я подписва, когато дойде време да се определи преди регистрирането, а ако е подписал, представя нова декларация, че се отказва, и си остава в ролята на външен (наблюдател). Времето ми става все по-скъпо, за да си позволя на всеки няколко седмици да стоя до среднощ да пиша коментари до тази група.   

                           Поздрави,

                                             Иван Даракчиев                                                             

“Седмичник” с Владо Береану – 17.11.2019 – Част 1

                                                                                  https://www.youtube.com/watch?v=g8zGC-yZd5o

Предишна статия

Елеазар Хараш – Карма и съдба (ИНТЕРВЮ)

Следваща статия

КОАЛИЦИЯ СДС /СДС, АБВ/ СТИГНАХА ДО СЪДА

Други интересни