ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА И ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА СИ!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Правителството с поредната „уникална“ идея: Да се плаща по 1200 лева на месец на българи, които се завърнат в България. Това включвало и детски, и такси, и не знам какви си програми. За първата година само, разбира се.

Имам много познати в чужбина. Повечето даже са в чужбина. Разправят ми разни фантастични неща, като напълно безплатно здравеопазване, напълно безплатни градини и училища, безплатни бавачки, грижа на държавата, социални помощи, по-високи от средната заплата в България…Е, всяка страна е различна.

И се питам – кой ще се върне? Тези, които работят за по минимум 1500 евро? И които са осигурени за всичко и знаят, че държавата там е зад гърба им при проблем? Че децата им получават всичко или безплатно или на символични цени?

Сега се замислете – вие например бихте ли се върнали. В държава, в която детето ви ще го разкарват по три болници, докато умре, без да го погледнат? В държава, в която всяко влизане в болница струва майка си и баща си? В държава, в която уж образованието е безплатно, а всяка година се бъркате със стотици левове за учебни помагала и какви ли не простотии, защото на някой фитка, станала например министър, й е хрумнало нещо? Ще дойдете ли в държава, в която седмици наред няма да можете да се изкъпите, защото се приема за нормално цял град да е лишен от вода? Ще дойдете ли в държава, в която могат да ви убият за пет лева и никой да не бъде наказан? Ще дойдете ли в държава, в която колите ви ще се потрошат по дупките на улиците, а чиновниците ще се държат така, все едно вие сте им длъжни?

Отговорът е прост. Няма. Поне не и неосвидетелствани такива. Възможно е някои от „недосегаемите“ да усвоят и тези пари. Но още по-възможно е просто управляващите да са решили как да раздадат на едни наши хора 10 милиона!

Оправете държавата, българите сами ще се върнат. Впрочем, грешка. ДА СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА И ДА ВЪРНЕМ ДЕЦАТА СИ! И това може да стане само с пълното изхвърляне на сега управляващите на бунището на историята!

                                                                           Елена Гунчева                     https://svobodnoslovo.eu       

     

  “Седмичник” с Владо Береану – 17.11.2019 – Част 1

                                                                                  https://www.youtube.com/watch?v=g8zGC-yZd5o

Предишна статия

Ето и коментара на Николай Бареков специално за АФЕРА

Следваща статия

От много отдавна вече не вярвам в „свободата на словото“…

Други интересни