…ПЕНСИЯТА – МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Минаха и тези избори. Нищо ново. Видя се, че не сме преборили апатията и не сме се научили да мислим. Явно никой не намира връзка между това за кого пуска гласа си или остава в къщи на дивана и бъдещето, което го очаква тук.

Днес във вестник “Труд” излезе информация за подготвяните от социалното министерство промени в пенсионната система, залегнали в “Националната стратегия за демографско развитие 2012-2030 година”. Очакват се промени, силно ограничаващи ранното пенсиониране, както и увеличаване на пенсионната възраст. Ще работим, докато умрем. И ще ходим на работа с бастуни и памперси. Ето това ни очаква, когато не мислим за кого гласуваме. Но няма ненаказана глупост, както сами ще се убедите.

В момента хората, които искат да се пенсионират, изпитват трудности. Ако не са работили в администрация, доказването на осигурителния стаж, особено през деветдесетте години, е мисия невъзможна. Отлагането и изискването на нови и нови документи става практика, с която се отлага изплащането на пенсия. Но иначе осигуровките се внасят всеки месец, нали?

Истината е, че пенсионната система не може да издържи застаряването на населението. Над 9 милиарда лева годишно отиват само за пенсии. А работещите намаляват. Според изследването, сега на 100 пенсионери се падат 66 млади хора, които навлизат в трудоспособна възраст. През 2001 година на 100 пенсионери са се падали 124 млади хора. Наясно ли сте с картинката вече?

За 18 години може би милиони млади хора избягаха, евакуираха се оттук. От красивата ни държава. От проспериращата, както твърди Борисов. Кой бяга от хубавото? Или пък осъзнаваме, че не е чак толкова хубаво, даже направо си е мизерия и агония? Защо ГЕРБ не обясни каква е ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРИЧИНА за демографската катастрофа, и ако обичат, без да се оправдават със социализма, защото тогава чакахме раждането на деветмилионния българин! 

Още по-притеснителното е, че от тези 66 млади хора, които сменят пенсионерите на пазара на труда, поне една трета ще избягат също навън. И още една трета ще са от недосегаемите, които вече десето поколение са потомствени безработни. Очаквате ли Факултето и Столипиново да плащат осигуровките за пенсии?!? Или по-скоро очакваме малкото работещи освен за пенсиите, да отделят пари и за социалните помощи?

Демографската катастрофа е пряка последица от политиката и икономиката. “Просперитетът” на ГЕРБ унищожава народа на България. Просперират само преялите с власт и верният им матриял, издържан от нас.

Отказвате да гласувате, защото нищо не зависи от вас. А утре, когато ви кажат, че трябва да работите до 80 години или не ви изплатят пенсията и ви обясняват, че с 200 лева може да живеете съвсем охолно, както и да плюскате от бюджета, си спомнете…..

                                                                                                                           Елена Гунчева

                                                                                                                             https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

РАВНОСМЕТКАТА ОТ ИЗБОРИТЕ

Следваща статия

ИЗБОРИ ЗА МЕСТНА ВЛАСТ – ВТОРИ ТУР В ОБЩИНА ХИСАРЯ

Други интересни