Възрастни хора се бият за евтино зеле

Автор: Няма коментари Сподели:

Възрастни хора се бият за евтино зеле

Старци се изпотрепаха тази сутрин заради евтино зеле в един от хранителните магазини в Плевен. Възрастните хора бяха окупирали хипермаркета в кв. „Сторгозия“ още от ранни зори, видя екип на Фрог.

Щом обектът отвори врати, множеството беловласи хора се спуснаха към зелето като към спасителен пояс в бурни води. Продавачката не можеше да насмогне да го разопакова. Множеството я блъскаше и жената на няколко пъти загуби равновесие и замалко да бъде прегазена.  Само неколцина успяха да се доберат до заветното зеле, което свърши точно за няколко минути. По-агресивните хора се втурнаха да се боричкат. Други гледаха отчаяно отстрани и псуваха наред – основно управниците и живота си.  Трети, готови да си търсят правата и по съдебен път, тръгнаха да се разправят с продавачите.

 Шашардисани от ситуацията касиерките извадиха телефоните и започнаха да снимат навалицата.  Новината, че зелето е свършило, накара хората да посърнат. Отличниците гордо застанаха на касите и след като платиха бързо се изнизаха, да не ги застигне гнева на разочарованите, останали с празни ръце. Разликата в цената между зелето на промоция и това в другите магазини се оказа 45 стотинки. 

Подобни сцени се разиграват всяка седмица, когато магазини пускат стоки на промоционални цени. Пенсионери и хора с ниски доходи следят информациите за намаления и в съответния ден и магазин става истинско стълпотворение. 

Унизително е, защото сме работили съвестно по 35-40 години, а сега броим всяка стотинка и се държим агресивно за някаква елементарна стока, – сподели пред Фрог нюз Евелина Дочева, дългогодишен медицински работник.

https://frognews.bg/novini/batalni-stseni-startsi-biha-evtino-zele-pleven.html

Предишна статия

Как кметове купуват служебни коли за стотици хиляди с общински пари!

Следваща статия

НОВИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ Е ПЕНКА ГАНЕВА

Други интересни