Костадин Костадинов: Всеки почтен човек ще запази работата си и няма да бъде притискан по политическа линия…

Автор: Няма коментари Сподели:

                       https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=6OrrCEuoAyQ

До предизборния щаб на партия ”Възраждане” достигна информация, че кметът на ГЕРБ злоупотребява с властта си дори по време на избори. Вчера, ден след обявяването на изборния резултат, той е поискал списъците с гласувалите хора, за да провери каква част от служителите в Община Варна са посетили избирателните секции на 27 октомври, за да го подкрепят.

На общинските администратори явно е внушавано, че когато Костадин Костадинов стане кмет, те ще изгубят работата си. Използвайки механизма на натиск чрез страх, те са принуждавани следващата неделя да изберат кмета на ГЕРБ, за да запазят служебното си положение. Това поведение на притискане и гласуване под натиск, присъщо за годините на тоталитарния режим, очевидно е добре усвоено и в наши дни, от настоящите управляващи. Единствената разлика е, че цветът обозначаващ тяхната партийна принадлежност е син.

Всеизвестен факт е, че в предизборно време служителите във всички общински институции, както и тези в свързаните с общината фирми са доброзорно приканвани да гласуват за ГЕРБ, за да не изгубят работата си. През 2019 тази практика се разшири и много представители на т.нар “дребен бизнес“ споделиха, че властимащите са опитвали да притискат и тях, с „любезната“ заплаха, че ако искат общината да им помага и да имат право на бизнес през следващия мандат, трябва да подкрепят ГЕРБ. Разбира се, след избори забравят за обещаната подкрепа.

Другия народен мит, дело на управляващите, е че премиерът ще спре финансирането на Община Варна, ако не бъде избран кметът на ГЕРБ. Реалността обаче е съвсем различна. Всяка община си има бюджет, който се полага ежегодно, независимо кой е кметът. Единствената разлика, която може да настъпи при смяната на кмета на ГЕРБ е, че общинските средства ще се разпределят в полза на гражданите и за развитието на града, а не за партийни облаги, купуване на гласоподаватели от малцинствените групи, неизгодни сделки, захранване на приближени до управляващите фирми и други злоупотреби. Нещо повече, когато Костадин Костадинов стане кмет бюджетът ще се увеличи, заради увеличените приходи от европрограми и спирането на кражбите от общинския бюджет.

„Нито един общински служител, който си върши почтено работата няма да бъде уволнен. Напротив, вярвам, че честните хора в Община Варна никак не са малко. Това, което ще променя е да им осигуря спокойна атмосфера на работа, без политически натиск по партийна принадлежност. Единственият човек, който ще уволня от Община Варна е досегашния кмет. Сами си отговорете защо той не се среща с хората? Защо е достигнал до там, че варненци го наричат „невидимия кмет“? Крие се човек, който се страхува от въпроси и иска да прикрие делата си. Честният и почтен човек е винаги готов да се изправи и да отговаря“ – завърши Костадин Костадинов.

                                                                                                   https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Костадин Костадинов в Нова Телевизия…

Следваща статия

Календар на всички събития до края на 2020 г., билети за концерти, изложби, мероприятия….

Други интересни