За България и Величието на българския дух! – Дамян Попхристов…

Автор: Няма коментари Сподели:


                     https://www.youtube.com/watch?v=fWXVRve8g7k

                      https://www.youtube.com/watch?v=PITwEoLh_VY

                      https://www.youtube.com/watch?v=7rDP52_CIBU

Визитка:
Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” – организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.
Търси тези дири на различни места в света. Съвсем скоро стяга експедиция за Иран, със същата цел.

Убеден е, че “няма светло бъдеще, докато стъпваш в тресавище” и го боли от това, че сме “достатъчно немарливи към собственото си минало”.

Тези на проф. Попхристов, от книгата му „ За богомилите – от уста, на ухо“.

„Майката на Леонардо Да Винчи, за която самият той се прекланя пред нейната интелигентност – е посветена богомилка. Това се знае от самия Леонардо Да Винчи, който макар да не казва, че тя е богомилка, той говори за Никодимовото Евангелие, което е богомилското евангелие и самият Леонардо Да Винчи става висш посветен в Ордена на Изтока, т.е. част от пазителите на най-висшето езотерично познание.”

„Историческите извори и археологически изследвания показват, че произходът на паметниците на руската средновековна култура е България, откъдето – заедно с българските духовници, покръстили руския народ – идват също създателите на руската книжнина, строителите на руските църкви и художниците, изписали техните стенописи и икони.“

“Избитите богомили са много повече от холокоста на Хитлер. Това е първият холокост в историята на Европа. Избиването на представителите на чистото и автентично християнство е пряко свързано с кармата, която си навлича впоследствие България с падането под турско робство и сега Европа с тероризма и отделянето на населението от способността за възприемане на духовното и Истината.“

„Богомилите са носители на Атлантското познание“.


Проф. Попхристов, твърдите, че българите като един много древен народ, никога не са имали роби и не са били бедни и че това е „записано“ по някавъв начин в нашето ДНК. Как тогава се обяснява парадоксът на днешното време, превърнал се във своеобразна визитка картичка за българите, а именно: че сме с робско съзнание и че сме беден народ? Сякаш това ни устройва, да го повтаряме като мантра?

Не знам дали ни устройва да го говорим това, но се опитват да ни го внушат от всички посоки, за да ни смачкат и да ни приравнят. Това се прави с политическа цел, защото умни хора има навсякъде, не само сред нас. Умните хора знаят точно за какво става дума. Не им изнасяме много на политическите теоеретици и се опитват да внушават, че ние сме някакви утрепки, най- корупмирани, най- бедни, най- никакви, все на опашката на Европа.. И това е политика. Но истината е по- силна и тя все ще излезе някой ден.

Защо разговорът за богомилите, за богомилското движение у нас е винаги много неудобен: както на официалната църква, така и на официалната власт и на официалната българска история?

Не на цялата официална българска история. Има доста хора в академичните среди, които говорят други неща за богомилите. Тук се робува на един средновековен рефлекс от едно време, затова, че те са едни вредни хора, които са били против църквата и против държавата. Били са против цървата, онази църква, в онези години, когато църквата е гонила, бесила, палила, изравяла е труповете им и ги е влачила за назидание по улиците. И това е време, когато църквата е била вездесъща и не всичко от онова, което е правила църквата, е било богоугодно. Да не говорим за това, че няма никакви признаци църквата да е обичала ближния и врага си, както повелява самият Исус Христос.
Що се отнаса до държавата, богомилите са били против всякакво насилие и не са искали да се водят никакви бойни военни действия, макар че се оказва, че в решителни моменти, какъвто е случаят с въстанието на Асен и Петър в Търново, какъвто е случаят с Иван Асен Втори, те са участвали във войската и са се биели на страната на българите. Но клишетата за тях продължават да се тиражират и това, че са били дуалисти, което не е съвсем вярно за богомилите. При тях има умерен дуализъм, и краен дуализъм, но е надделявал умереният дуализъм и затова има цял събор още в 1167 година за разрешаването на тези проблеми. Категоричният отговор от този събор е, че злото е митологично, тоест то не е от самато начало създадено, а вторично и се появява от човешкото его.

Споделихте, че има проект за нова българска история, която да се напише с премълчаваните факти, които ще променят в голяма степен нейния прочит. Вече има проект за нова българска Конституция. Бихте ли споделили подробности за този проект?

Не, не бих желал. Нека стане факт и тогава. Ще кажа, че само библиографията с премълчаваните факти от нашата история е цели 32 страници.

Ще доживеем ли новата българска история?

Дано, дай боже.Да се надяваме.Много ми се иска да е така.

А това ще ни даде ли ново самочувствие като българи?

Безспорно, според мен, защото ще излезнат нови факти и истини за нас, българите, които са необорими. Не може един народ да върви към някакво светло бъдще, стъпвайки в тресавище. Трябва му здрава почва под краката. Здравата почва идва от миналото. Като стъпиш на една здрава почва, може да си мечтаеш за миналото. Говоря за това, че не е нужно непрекъснато да се връщаме и да живеем в миналото, но не може да не го познаваме, ако искаме да имаме някакво бъдеще. Иначе сме в голямо блато и можем да затънем във всеки един момент и който иска, да ни набута там във всеки един момент.

Световна конспирация ли е това, че ни натискат разни сили, за да не си научим миналото? Не ни се позволява, просто …

Не искам да навлизам в Теорията на световната конспирация считам, че вината за това е и наша, защото се отнасяме много нихилистично към миналато си и недостатъчно амбициозно по отношение на това да познаваме себе си и да знаем кои сме, откъде сме. Така, че ако има някаква конспирация за тази работа, то ние й помагаме. Но не мисля, че затова е виновна само някаква конспирация, ако я има. Просто ние сме достатъчон немарливи към собственото си минало.

Твърдите, че българският национален трикольор на практика е богомилски код, който пази и че това е разковничето, отвъд героизма на воините ни, да нямаме пленено бойно знаме?

Това е версията, която развива революционерът Георги Стойков Раковски, който използва тази теория за енергиите на Саламандъра, която е в богомилската изотерика съществена, затова, че това е защитен код, който пази. Да, факт е, че българско знаме пленено няма.

Това означава ли, че ако поставим националното знаме пред домовете си, пред всички институции, може да променим кода на съдбата си, на народа като цяло?

Да. Може. Това е енергия, която се излъчва. За съжаление все по-рядко виждам такова нещо. Преди години, по времето на комунизма, на всеки национален празник бяхме длъжни да го правим. Минаваха и ОФ деятелите и проверяваха за това кой си е сложил знамето, кой не. Днес това е въпрос само на лична инициатива, задължение само на институциите, държавните учреждения. Останалото си зависи от конкретния човек.

В книгата си развивате и тезата за предсказание на богомолите за 1987 година, направено 8 века преди това. За съвременниците тази година е свързана основно с началото на големи политически промени. Богомилите и техните последователи са съзрели и далеч по- съществени неща?

Да,безспорно 1987 година бе много важна в политически и световен аспек година: пересторйката, начало на трусовете в Берлин. 1247 година богомилите пишат това, изучавайки и наблюдавайки небето и поведението на звездите. Едно астрономическо явление се отразява съществено на живота на земята тук. Това е много категорично и конкретно послание към хората от нашите времена. Шашващо е., но времето доказа предсказанията им.

Има различни тези, информации в това число и в книгите за богомилите че емисар на Хитлер е посещава България през 40-те години на миналия век в търсене на нещо. Какво е търсил Хитлер чрез пратеника си, за богомилите и страната ни?

Търсили са Граала. Хитлер не е бил толкова не наясно с тези неща, нито случаен. Напротив, знаел е какво търси. Искал е нещо, което да му даде безспорна световна власт.И го е търсил и по нашите земи. И именно затова праща тук свой емисар в Странджанско.

Твърдите, че българското ДНК е много старо, че ние сме много стари души като народ и по тази причина трудно се погаждаме помежду си. Защо?

Защото ни е голямо егото и лесно не признаваме авторитети. Ние ако някой се издигне като по-голям авторитет, търсим как да го срутим. Българинът като стара душа е бил навсякъде по света, както сме и днес. И това никак не е случайно, и не е само резултат на икономически причини. Да, те са сред най- видимите, може би, мотиви, но причините са други. И това съм го казал при една среща с българите в Лондон: те бяха настроени срещу държаватат, срещу България, едва ли не са изгубени зрители. И им казах, че това може да са някакви формални причини те да са там, но те са там, за да заразяват с български дух.Тръгнали сме в тази посока, защото това е вярната посока и това правим, където и да отидем. Където и да отидем по света, няма пропаднали българи. И това също се дължи на нашата стара памет в ДНК-то ни.

Това ли е българската мисия, завещана от древните ни предци?

Това е някаква мисия, която ние, богомилите, изпълняваме. Тя е напред във времето българин да се превърне в духовна категория по-скоро, отколкото в етническа.

Кое е на- важното послание на тези древни просветители, което сме забравили, а то може да ни спаси?

Че светът трябва да се управлява така, както са се управлявали българските империи: с три ключови думички: чест, достойнство и справедливост. И ако успеем тези неща да ги възродим по някакъв начин, в днешно време, ще преуспеем. И да ги имплантираме във всички сфери на живота си. А кой днес се занимава с въпросите на честта? Днес хората гледат на тази дума като на някакъв анахронизъм. Някога е имало такова нещо като чест, но днес – не. И никой не се ръководи от това. Едно време дадената дума е струвала и е значела много повече от подпис. В днешно време, ако не е нотариално заверено, нищо не значи. Думата е творящо слово. Думата твори, създава. А днес … днес думите просто нямат стойност. Никаква! И е много тъжно това.

https://www.zakazanlak.bg/intervyu-11/prosperitett-ni-e-v-tri-dumichki-8726

Image title

Предишна статия

НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ…

Следваща статия

Freddie Mercury – A fairytale of a Legend that never dies…

Други интересни