Злото избуява и цъфти само на тъмно и в пълна тишина…

Автор: Няма коментари Сподели:

Често в коментари към мои публикации ме упрекват, че много внимание отделям на Борисов, на управляващите, на простотията. Че трябвало да не ги показваме, да не ги коментираме. Тоест да се правим, че не съществуват!

                                   НЕ, НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!
Злото избуява и цъфти само на тъмно и в пълна тишина. Светлината и възмутените думи го карат да се сгърчва и умира. Корупцията, простотията, предателството – те изискват тишина. А вие искате да им я осигурявате!?!

Разбирам, че са ви противни да ги гледате. Но още по-противно ще стане, ако ги оставите да вършат тъмните си дела, докато вие се правите, че не ги виждате и чувате! Осветете ги, насочете прожекторите към калта, към тинята, към злото. Поставете ги под светлината, всеки да ги види с най-отвратителните подробности. И…КРЕЩЕТЕ! Крещете колко са отвратителни, как това, което вършат, не е правилно, че е зло, че те са зли!

Крещете, че искате да се махнат – заедно с тъмнината, която идва със тях!
Българи, 30 години отглеждахме като отровна змия в пазвата си злия близнак на демокрацията. Отгледахме си отровна, жестока и зла диктатура. Която отрасна в нашето мълчание и в сянката, която й осигурявахме, докато порасне дотам, че да ни засенчи нас!

Те искат нашето мълчание! То е тяхната храна. Те искат да стоим на тъмно и да не виждаме това, което правят, защото тъмнината е тяхната естествена среда. Те искат да сме със затворени очи и уста. И само ушите ни да чуват това, което те ни казват!

Насочете прожекторите към злото. Крещете. Викайте, протестирайте. Ако не убиете злото, то ще убие вас. То се храни с мълчанието и тъмнината. Затова – светлина. Повече светлина! И слова!

                                                                                              Елена Гунчева

Бел. на неред. Засега, г-жа Гунчева няма възможност да публикува материали, освен тук /на Шести септември./. Има спусната висша възбрана, която, вероятно ще продължи до резултатите от изборите. Не само на главен прокурор…Вероятно ще можете да я четете в актуалност и на „Свободно слово“.

Първата книга на г-жа Гунчева „България обича героите си мъртви“
може да поръчате на имейл: eli_media@abv.bg
Изпраща се по ЕКОНТ с наложен платеж. Посочете имената си, телефон и адрес за доставка или офис на ЕКОНТ.

                                                                                      https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Снощи в Несебър бяха задържани група независими кандидати…

Следваща статия

Къде ги видяхте тези избори ? За момент забравих, че сте българи !

Други интересни