ОБРЪЩЕНИЕ НА ГАТЬО СУЛТАНОВ – КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА ХИСАРЯ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ „БЪЛГАРСКИ ПЪТ”

Автор: Няма коментари Сподели:

 Уважаеми граждани на община Хисаря! 

 Когато учих в Английската езикова гимназия, все още не знаех какъв ще е моят път. После, когато станах бакалавър по Политология и Маркетинг и магистър по Бизнес администрация, знаех, че ще поема пътя на политик. Родният ми град не ми предоставяше големи възможности. Насочих се към партията БСП. Но се оказа, че ръководството на БСП не обича интелигентните хора. Ръководството на БСП сковава мирогледа. Ръководството на БСП ограничава мисленето и смачква идеите на човека. Особено, когато там стои човек с по-ниска култура от другия. И аз напуснах, за което и до днес някои членове на БСП не могат да ми простят. Насочих се към друга лява партия и достигнах до високо ниво – секретар на Социалистическа партия „Български път”в България.

 Това ми даде възможност за запознанство с хора от друго ниво, за размяна на мнения, за пътувания в чужбина, за контакти, полезни за града ни. Затова съм кандидат за кмет. Аз съм млад. Имам дълъг път пред себе си. Шестте години като общински съветник ме научиха на много неща. А като председател на Общинския съвет през мандата на инж. Дойкова показах, че съветниците могат и трябва да вземат разумни решения, които да отговарят на законовите изисквания. Не можах да довърша мандата като председател. Свалиха ме пак хората от БСП, ГЕРБ и СДС. Защото бях честен, защото предизвиках Общинската избирателна комисия да заседава, за да разбере защо Пенка Ганева шест пъти в годината не е идвала на заседания. Защото не приех тези, които плащат данъци и такси да бъдат ощетени. Няма да изреждам всички неща. Важното е, че ме свалиха от поста, но не склониха главата ми. Тя остана изправена и аз сега съм пред вас неопетнен с кражби, не взел нищо за себе си, не уредил никой роднина, не внедрил никоя икономическа групировка, не използвал общински земи и имоти.

 Не чакам нищо от никого, защото животът е кратък. Искам да работя за тази община. С устрема, който имам, с енергията, която ражда идеи, със стремежа да бъда полезен на града, в който съм се родил и живея. 

 Много са ме наранявали. И с думи , и с издания, които се появиха напоследък в Хисаря, и с обиди. Но аз търпя и вървя към целта си. А тя е да стигна до втори тур на местни избори 2019. Разчитам на хората около себе си. Компетенти са, образовани са, добри специалисти са и им е ясно, че общината се нуждае от бързо темпо в изпълнението на задачите.

 Няма време за губене, няма време за суетене в една община, има нужда от организация, от здрава връзка между отделите, от взаимно колегиално отношение, от уважение на труда на всеки. Има нужда от млад и енергичен кмет, който да има смелостта да ръководи един колектив, който е доказал, че може и знае. 

 Уважаеми съграждани, аз и моите кандидати за съветници минахме през селата на общината и кварталите. Срещнахме се с млади и стари. Това, което видяхме и чухме, е тъжно. И допълнително ме мотивира да продължа. Ако ме изберете за кмет, ще вложа всичките си сили, енергия и знания да разреша проблемите, които ми поставихте, защото някои от тях са жизнено важни, а не е трудно да ги преодолеем. Ще проверя защо инж. Дойкова завари толкова дългове в общината, защо пропадна общинското предприятие ”Гори,” защо стадионът е красив паметник, защо градският плаж не работи, защо минералната вода не тече, защо баните не работят, защо са некачествени тръбите на канализацията, защо няма ред в паркирането на колите, защо Общинският медицински център не печели и така нататък. Доверете ми се и аз няма да седя на стола в стаята на кмета и да мисля как да мине деня. Ще работя всяка минута за вас, стопаните на града и на селата. И ако в Общинския съвет влязат повече хора от моята листа, ще бъда по-спокоен, по уверен, защото ще ме подкрепят в решенията ми, ще ме спират, ако сгреша, ще ми дават съвети. Пък и вие сте насреща, вие, които сте най-големият критик на едно управление. Не се страхувайте да ми кажете, ако от нещо не сте доволни! Аз ще бъда винаги с вас.

 Скъпи жители на Хисаря и на общината, знам, че властта е чудовищна. Знам, че тя може да те съсипе и да загубиш авторитета си завинаги, ако се самозабравиш и искаш да я употребяваш. За мен, обаче, кметската длъжност е работа в служба на хората и отговорност към вас. Дайте ми шанс да го докажа!

 Ще завърша с една мисъл на Платон: Този, който е достатъчно умен да не влиза в политиката, се наказва с това, че го управляват хора, които са по- глупави от него.

 Благодаря ви предварително за доверието, което ще ми гласувате на 27 октомври като отбележе цифрата 25 !

                                                                                  Trakia World

Предишна статия

За Стефан Шарлопов изборът е ясен – Дикoff…

Следваща статия

Владина Цекова: Камино е път, който ти изправя кривините – продължение…Част 4

Други интересни