РАЗЛИЧНИ ПОГЛЕДИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Става ми забавно с ЕС. Великобритания рита да излиза, а Северна Македония и Албания, напират да влизат. Интересното е, че държавите, които още не са приети в ЕС, считат, че това е черешката на тортата в развитието им, докато вече членки на ЕС, започват да осъзнават и големите минуси.

Какво вижда България и какво вижда Великобритания в ЕС?
Да не се лъжем. Българите виждат възможност да се изнесат от България за по-цивилизовани държави, където всичко работи нормално, а те няма да се борят за оцеляване, а ще получават достойно заплащане. Българските политици виждат едни пари за усвояване, като си представят как поне половината от тях ще отидат в техните джобове. Като говоря с познати за излизане от ЕС, най-големият им ужас е да не се наложи те, децата или близките им да се върнат в европейска България. Що така?

Какво вижда Великобритания? Вижда наплив от желаещи да станат жители на страната, но много хора от тях неквалифицирани и искащи социални помощи, тоест безполезни и в тежест на обществото. Англичаните виждат чужди култури, с които трябва да свикват и промяна на начина им на живот, което не им харесва чак толкова много, особено на по-възрастните. Политиците виждат загубата на суверенитет, огромните парични вноски към ЕС и обвързаността на политиката им с това, което се решава в Брюксел.

Много ще ме упрекнат. Но ако излезем от ЕС, поне ще спре изтичането на млади и кадърни хора навън. Или поне ще се ограничи. Да, звучи неприятно. Но ако хората не осъзнават, че са длъжни на държавата си, следва държавата да им го напомни. Не упреквам никого. Всеки се опитва да оцелява. Но по този начин убивате България. Ако бяхте тук, заедно щяхме да се преборим. С вашата енергия за промяна. Три милиона млади, кадърни, ентусиазирани българи могат да променят много неща, ако си насочат енергията към тях.

Сега се опитваме да набутаме Македония в ЕС. Нека да видят хубаво ли е? На принципа, защо само аз да съм зле, нека и те да видят. Да избягат младите хора, политиците да станат още по-корумпирани….

                                                                      Въобще трябва ли ни ЕС? В този му вид – НЕ!

                                                                                                    Елена Гунчева

                                                                                                                  https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ВМРО & ГЕРБ С ПРИСЪДА ЗА ИЗМАМА!

Следваща статия

…ДРУГАРИ ПРОКУРОРИ…

Други интересни