СРЕДЕН МИНИСТЕРСКИ ПРЪСТ!

Автор: Няма коментари Сподели:

НОВИНИТЕ ДНЕС, 17.10.2019 Г.

– СРЕДЕН МИНИСТЕРСКИ ПРЪСТ. Не първо по важност, но първо по скандалност е случилото се по Канал 3 интервю на Красимир Каракачанов. За да изрази възмущението си от предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, и не успявайки да намери подходящите думи, той вдигна и показа среден пръст. Министърът на отбраната! За съжаление нивото в правителството е същото. Простотия до шия. Искрено се надявам да не повтори жеста, докато гостува на някоя чужда държава, че направо война може да предизвика. А сега само обсъждане на първите му седем години.

– „БЛАГОДАРИМ, ЕФЕНДИ, ЗА МИГРАНТИТЕ!”. Премиерът-Слънце днес продължи странните си позиции относно Турция и войната в Сирия. България нямало да се присъедини към оръжейното ембарго спрямо Турция. Три милиона ни бил оборотът, но пък било логично да продаваме оръжия там, където има война. Логично. Тук изцяло подкрепям тази позиция. Въпросът е Борисов да бъде достатъчно мотивиран и да не промени в последствие решението си. Защото ЕС явно иска да притисне Турция, обаче ние ще си отнесем неблагоприятните последици.

– РУСОФИЛИ МЕ ГОНЯТ, МАМО! Разбра се, че срещата на главния прокурор, Номинирания за такъв и шефовете на службите били по случая „Русофили”. Който странно как заглъхна. Големите шпиони се смалиха, а шпионската афера се оказа превъзбуденото съзнание на някои психодесни. От „Свободна Европа” съобщиха, че посещението в никакъв случай не трябва да се тълкува като подкрепа за определена кандидатура за главен прокурор. Дори било притеснително, че имало само една такава. Като се има предвид чия е „Свободна Европа”, това е интересна тема за размисъл.

– „НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА” СИ КУПИ ТЕЛЕВИЗИЯ. Чалга звездата и начинаещ политик Слави Трифонов си купи старозагорска телевизия, която ще се преименува на „7/8”. Интересна е идеята партия да си има телевизия, но досегашният опит показва, че не е много успешна. При всички положения шоуто е силата на Слави Трифонов. И по-добре да се съсредоточи върху това, от което разбира. Или може би това е план „Б”, ако не потръгне с политиката?

– ВЪПРОСИ КЪМ НОМИНИРАНИЯТ. Неправителствени организации и Софийската адвокатура зададоха 30 въпроса на Иван Гешев, на които той трябва да отговори на изслушването на 24 този месец. Интересни са въпросите следва ли да се разпита Делян Пеевски по делото КТБ, както и ако познава корумпирани магистрати, политици и журналисти, ще каже ли имената им, за да бъдат разследвани. При всички положения отговорите ще са показателни, без значение как ще отговори.

– ДИКТАТУРАТА НЕ ИСКА ДА РАБОТИ С БФС. Без да защитавам Борислав Михайлов, е недопустим натискът на правителството върху федерацията. Държавата няма правото да се бърка в независима институция. Нямало да работят с БФС, ако Михайлов бил начело. Ако се допусне това, в един момент Борисов може да реши, че няма да допусне и някоя фирма до обществена поръчка, защото шефът й не го кефи. Много са опасни подобни прецеденти. Безспорно БФС трябва сериозно да се промени, включително и кадрово. Но това е тяхна вътрешна работа. Държавен натиск е недопустим.

– НЕ ПУСКА КОКАЛА. СЕМ днес уволни генералния директор на БНР Светослав Костов. Решение, което трябваше да бъде взето отдавна, още при спирането на радиото. Незнайно защо, този човек не осъзна, че трябва да подаде оставка при подобен скандал. Още по-зле, днес той заявява, че ще обжалва решението на СЕМ. Винаги се чувствам потресена колко много обичат някои кокала и държавната хранилка. И жертват пред тях всякакво лично достойнство.

– КАРТА, ПУБЛИКУВАНА НА ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА ТУРСКИЯ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА, ВКЛЮЧВА И БЪЛГАРИЯ. Скандалът с картата, която е качена на фейсбук профил с името на турския министър на отбраната Хулуси Акар, и включваща в Турция големи територии от България, все още не е изяснен. От турската страна посочиха, че зад този профил не е министъра, а група хора. Въпреки всичко, провокацията е сериозна и следва да се замислим.

                                                                                            Елена Гунчева     https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Петер Хандке, лауреат на Нобелова награда за литература

Следваща статия

ЗАТЛЪСТЯЛ АГЕНТ НА ДС ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД…

Други интересни