Каквото e управлението на държавата, такова е и на българския футбол!

Автор: Няма коментари Сподели:

Футболът е огледало на състоянието на държавата“. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод напрежението и оставките в БФС, предаде Агенция „Фокус“.

„Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Каквото ни e управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра. За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата Федерация“, допълни още Радев.

Според него това е станало практика за много други институции. „Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението си на феновете“, допълни още държавният глава. Според него нито една федерация не може да изземе органите на реда и държавата.

„Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят“, допълни още държавният глава.

Не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава, каза още президентът Румен Радев пред медиите.

„Крайно неприятно е България, която спаси 50 000 евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават“, продължи държавният глава.

По повод вчерашния Съвет за сигурност за ситуацията в Сирия, държавният глава коментира: „Първо представителите на службите за сигурност ни увериха, че няма пряка заплаха за сигурността на страната. Трябва да признаем факта, че при внезапен масиран мигрантски натиск, България няма капацитета да се справи сама. Затова и аз апелирам, че трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск на нашата граница“, допълни още Радев. Според него трябва да е ясно коя държава, с какво участва.

Във връзка с освобождаването на австралиеца Джок Полфриймън, осъден за убийството на студента Андрей Монов и пуснат предварително, Радев заяви, че като президент няма да си позволи да коментира съдебно решение и призова никой да не се меси в работата на съдебния състав

                                                                  http://epicenter.bg                                   https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Ще има възмездие за всичко!!!

Следваща статия

ВАНГА, ЛЕВЧЕВ, КЕНЕДИ…

Други интересни