Просто показа, съзнателно или не, колко всъщност е болна клетата ни държавица…

Автор: Няма коментари Сподели:

Не е болен Волен. Болни са Националното радио (БНР) и Националната телевизия (БНТ).

А щом са болни тези две толкова важни национални институции, значи болна е и държавицата ни.

Разбира се, че да спреш за пет часа най-слушаното радио в България, особено в провинцията, е пълна тъпотия. И издава потресаващата управленска неграмотност на този, който го е решил.

Издава обаче и още нещо – техния страх от (или безпомощност пред) агресията на соросоидите. Другите две информационни институции – БНТ и БТА, отдавна вече са  в техни ръце. Само БНР малко нещо им се опъваше, ама ето, и на него май му дойде времето.

Та появи се една девойка, самообявила се за велика (дано не е само от фамилията ѝ), и ежедневно започна да ни облъчва от националния ефир колко негоден всъщност за поста е единственият кандидат за главен прокурор. И при опита на началниците ѝ поне малко да я озаптят, веднага ревна „цензура!“ И доколкото девойката буквално повтаряше тезите на соросоидите, те тутакси се притекоха на протест в нейна подкрепа.

По-тъжното е, че това сториха и калинките, галинките и малинките и от СЕМ. И сега ще гледаме (и няма да вярваме на ушите си, както би казал покойният Вучков, лека му пръст) поне две неща.

Първо, че СЕМ-каджийките най-вероятно ще отстранят генералния директор на БНР, защото дръзнал да посегне на „свободата на словото“ на тази Райна княгиня на соросоидите.

Второ, че от националния ефир измъченото българско население ще започне да бъде убеждавано, че да си педераст или лесбийка, е не само модерно, но и едва ли не въпрос на чест. Че Истанбулската конвенция е най-съвременният документ срещу еднополовите взаимоотношения (педерастите не се бият, а се любят). И че някакви лоши хора искат да ни откраднат децата…

Впрочем в това последното циганите от Сливен вече повярваха. Само дето никой не каза, че мъката им беше не толкова по евентуално откраднатите им деца, колкото по това, че така им „крадат“ и социалните помощи, които те изкарват от (и чрез) тях…

Е, в тази лудост нямаше как да не се включи и Волен в едно предаване на БНТ. Лично според мен обаче, извън фарса с протеста му пред входа на телевизията, той изигра доста положителна роля.

От една страна, с безпардонното си поведение показа колко е вредно самото понятие „депутатски имунитет“. Решението, както обикновено, е просто – едно текстче в закона, че извън сградите на парламента народният представител се превръща в обикновен гражданин. Сиреч подлежащ на всички норми и правила, които трябва да спазват и останалите „прости българи“.

От друга страна обаче, с поведението си Сидеров разкри всъщност колко са кухи и скучни голяма част от предаванията на „телевизията майка“, както гальовно я нарече една от нейните рожби. Значи ако не си ходиш по „сценарийчето“ или пък някой дръзне да ти го наруши, той е лош и следователно – вън!

Че и после следват възторзи от сходни по душици бездарни създания – „ах, как храбро се държа водещата“, „ох, как му се опъна на наглеца“ и т.н. Глупости!

Едно време „старите майстори“ на подобни предавания знаеха как се излиза от подобни ситуации. И не се оплитаха в тях като безпомощни патки в кълчища.

Но това беше едно време. Когато „майсторите“ хем знаеха как да пробутат своите си тези, хем да ги сложат в устата на гостите, все едно че те са ги измислили и изказали.

Сегашните водещи се изживяват като многознайковци и специалисти по всички въпроси. И в повечето случаи поканените им служат по-скоро като фон, на който да разкрият собствените си възгледи за живота.

Е, Волен не прие тази роля и аз, без да съм му симпатизант, в случая съм на негова страна. И не е бил нито болен, нито под влияние на някакви психотропни вещества.

                                          Просто показа, съзнателно или не, колко всъщност е болна клетата ни държавица…

                                                                        https://retro.bg                                   https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

„Език свещен” – Александър Стойчев

Следваща статия

..заплатата на един евродепутат надхвърля 12 хиляди евро, отделно получават солидна сума за квартири, здравно осигуряване, социално осигуряване, командировъчни, пари за сътрудници…

Други интересни