ЦИК отмени решение на ОИК, Десислава Иванчева е кандидат за кмет на София…

Автор: Няма коментари Сподели:
Централната избирателна комисия (ЦИК) е отменила решението на Общинска избирателна комисия-Столична община (ОИК-СО), с което е отказана регистрация на Десислава Иванчева за местния вот.

“Току-що ЦИК разгледа нашите жалби и отмени решенията на ОИК – Столична община, с които ни беше отказана регистрацията – отиваме на избори!”, написа във Фейсбук кандидатът за кмет на София.

Преди дни ОИК-СО отказа да регистрира бившия кмет на район “Младост” и сподвижничката й Биляна Петрова за изборите с мотива, че предложенията за кандидатурите им е било внесено 7 минути след крайния срок.

Десислава Иванчева и нейната заместничка в община “Младост” Биляна Петрова са под домашен арест, след като на първа инстанция бяха осъдени за поискан подкуп от състав на Специализирания наказателен съд.

В края на месец май Иванчева участва като независим кандидат в изборите за Европейски парламент, водеше кампанията от домаси, и спечели 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно представени и участващи в управляващата коалиция партии като “Атака” и НФСБ.

                                                                                                                      https://liberta.bg/

Предишна статия

Безумный Бриллиант (1 – 4 Часть) 1975

Следваща статия

Къщата на Яворов остава музей, Столична община я откупи…

Други интересни