Френска и испанска лаборатории: Нямало е чума по прасетата…

Автор: Няма коментари Сподели:
Доказано е и два пъти е потвърдено: не е имало чума в свинекомплекса Голямо Враново край Дунав и 40 000 прасета там са убити неоснователно, а 800 българи остават без работа заради некадърността на земеделския министър Десислава Танева, пише сайтът “19 минути”. 

И пробите от френската лаборатория, която изследва казуса по поръчка на фермата, и пробите от испанската лаборатория, където Българската агенция за безопасност на храните изпрати материал, недвусмислено потвърждават онова, което и без това се знаеше. И това далеч не е единственият случай. Този обаче е 100% фактологически тестван.

Според член 325 Б от Наказателния кодекс за убийството на 1 животно се полагат до 3 години затвор. Колко се дават за незаконното умъртвяване на 40 000 животни?
Този въпрос е много важен, а още по-важен е въпросът КОЙ!
Кой разпореди убийството без съд и присъда?
Кой взе парите за масовото умъртвяване и колко са те?
Кой ще лежи в затвора?

Само некадърност ли е това или има зъл, при това финансов, умисъл и в чий интерес при това положение се извършва жестокото престъпление?
При това, нека имаме предвид, че освен прасетата, се отнема нормалният живот на 800 души, работещи в предприятието. Както не е трудно човек да се досети в бедния Дунавски край тези хора супер трудно ще си намерят каквато и да било работа. От нашите осигуровки ще им се изплатят милиони от НОИ за 6 месеца обезщетение, а после какво ще правят те? А децата им?
Потърсихме министъра на земеделието Десислава Танева, която носи ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ, който и да е конкретният виновник. Дали си мисли, че с отстраняването на тежко болния Дамян Илиев си е решила проблема? Има ли някакво оправдание поне пред себе си?

Много искахме да запитаме този верен кадър на Цветан Цветанов, но Танева бе изключила телефона си. Очакваме коментар от нейните подчинени, докато още са нейни. Защото при това положение ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ МИНИСТЪР.

                                                                                                                   https://liberta.bg
Предишна статия

Проф. Николай Слатински: Борбата днес в България е между Статуквото и Промяната

Следваща статия

Посланикът на Швейцария: Критичните гласове в България трябва да се чуват, не да се заглушават…

Други интересни