Из кампанията на един кандидат-кмет на територията…

Автор: Няма коментари Сподели:

Елена Гунчева

Уважаемо стадо, скъпи матриял, овцете ми безценни… Знам, а и вие знаете, че и за чеп за зеле не ставам. Затова последното ми спасение е да ме изберете за кмет. Всеизвестно е, че от кмета не се очаква да разбира нищо. Нито пък да е работил и да има опит.

От кмета се изисква да може да се подписва /аз мога с кръстче и заврънкулка/, както и да има подход към инвеститорите. Също да е благодарен на спонсорите си, които са го издигнали. Аз тез неща ги мога. И съм много благодарен. 

Скъпо стадо, ще ви управлявам така, че и на внуците си ще разправяте за моето управление със сълзи на очи. Направеното от мен, десет мандата след това ще го оправяте. Ще се запиша в историята на града. 

Конкретно какво ще направя за вас. Тук ми дадоха един списък с обществени поръчки. Гарантирам ви, че ще ремонтирам всичко, за което се сетите с вашите пари. Ще ви направя пътища – всяка година, защото ги изтърквате с гумите на колите и с обувките си. Ще ви направя градинки и фитнеси на открито, кат ви гледам, на тия години как сте се обездвижили и с тия бастуни. Движение, движение…повече движение. Ама не ми възразявайте, че сте на осемдесет. Ще спортувате. Ако умрете, тъкмо държавата ще спести една пенсия. Ми не бъдете таквиз егоисти. 

Ще ви направя детска градина. Безплатна. Ама не за всички. За матриялът, който гласува за мен. Той си знае кой е. И безплатен транспорт ще има. Нищо, че е частен, вие, така или иначе ще си платите за всичко. Сега няма да спорите с мен, че не може. Може, след като ви обещавам, значи съм ви обещал! 

И безработицата ще намаля. Ей тук, гледайте имам списък на родата. На всички ще намеря работа. По този начин безработицата ще намалее, защото повечето не работят от години, а и никой не иска да ги вземе на работа. Защото им завиждат, че са много умни и кадърни, нищо, че не са учили, то тия с виШото кво се правят на голямата работа…. 

Само ме изберете и веднага почвам да ви оправям. От първия ден, както се казва. Идвате, пускате си молбата в кръглата папка и ви оправям. Ако искате, може и да повторите и потретите. Резултатът ще е същият. Защото аз ще се занимавам и с други отговорни неща – ще разпределям обществените поръчки, ще сключвам договори за обслужване на общината. Няма ме разсейвате в тез важни задачи. После пак ще питате защо нищо не съм свършил. Ама, ха де… 

А, данъците ли? Ама всичките ще ги намаля. Нямате грижа. Само ме изберете. Ама нали разбирате, че то държавата казва. Пък и заплати трябва да се плащат….Бе, помнете си там, че ще намаля данъците, после ще го мислим… 

Отдавна си мисля, че транспортът трябва да се подобри. Ми кви са тия стари коли, срам за общината. Всички мислят, че сме западнали и бедни. Като ме изберете, няма да е така. Веднага ще се видят нови коли по улицата. Ще започна със служебния автомобил. Харесал съм си един Мерцедес с кожени седалки, затоплящи, да не искате да ми изстинат задните части, докато се грижа за вас. И с телевизорче на задната седалка, че кметът трябва да е в час с новините. 

Матриял мой, стадо безценно, на вас разчитам. Ей, на, казвате, че не се интересувам от вас. Ами на всички избори вижте как се интересувам, неблагодарници такива. И какви хубави неща ви обещавам. Мечтайте, бе, овце, мечтайте. Как ще ви оправя. 

Ай стига ви толкоз, отивам в телевизията и там да обясня колко съм хубав и свестен. И да ме изберете, ей. То това е договор. Обществен май беше. Насрещни престации. 

Затуй, който иска да сключи с мен договора, ето го моя мениджър, сключвате договора, плащаме ви и ме избирате. Аз кмет , вие – петдесетарка. Нали просперираме, знаете ли колко мръвка може да си купите с толкова пари. Ако доведете цялото си семейство, предлагаме и бонус-отстъпка.

Ай, чао, до изборите! Опичайте си акъла! 

                                      Елена Гунчева               Image titlehttps://frognews.bg/novini/kampaniiata-edin-kandidat-kmet-teritoriiata.html

Предишна статия

Божиите мелници мелят бавно, но го докарват ситно…

Следваща статия

Помнете истинската българска историята!

Други интересни