Откровението на диригента – Йордан Камджалов

Автор: Няма коментари Сподели:


                                                                                            https://www.youtube.com/watch?v=1tL6zV7WGF4

„Габрово е място на дух, на смелост и на дързост. Габрово е място, без което България няма да е това което е!“, каза световно известният диригент Йордан Камджалов в Габрово. Маестрото беше в нашия град заедно със 110 хористи от 4 континента, които снощи пяха на български език и изправиха на крака публиката в пълната зала „Възраждане“.Image title

„За всички тези чужденци щеше да е пропуск, ако не бяха минали през Габрово, защото това е център на българщината и Габрово има много какво да покаже. Посланието от сцената към габровската публика е за сила, дух, гордост, самочувствие и вяра, че България и българският език са нещо ценно. Българският език е свещен и специален и ние трябва да продължаваме да го мислим и да го усещаме по този начин.“, добави още Йордан Камджалов.

Международният хор „Виделина“ подари на габровци на 10 юли един истински празник на духа. Оперните певици Гиргина и Пламена Гиргинови също бяха част концерта, под надслов „Живият извор“, а професор Ивелина Иванчева беше зад пианото. Диригенти бяха световноизвестния Йордан Камджалов, Филип Фало и Сесил Астрюк.

Хорът е осъществил подобни концерти в Швейцария, Канада и Франция. Песните, изпълнени на български език, са на Петър Дънов. През 2019 г. се навършват 155 години от неговото рождение.                                                    

                                                              http://www.gabrovonews.bg/news/145702/ 

                                                         https://www.youtube.com/watch?v=3ehOZ497KjwImage title

                                                                  https://get.cryptobrowser.site/8804939

Предишна статия

Леон (1994)

Следваща статия

“Тайна книга” на богомилите 3

Други интересни