БЪЛГАРИЯ В ПОЗА „РАЗПЯТИЕ“ МЕЖДУ РУСИЯ И САЩ

Автор: Няма коментари Сподели:

Няма смисъл да се заблуждаваме, че България в момента може да води самостоятелна външна, а дори вътрешна политика. Положението е между Сцила и Харидба. Българските интереси са изцяло неглижирани през последните тридесет години в услуга на „демокрацията“.

Преди тридесет години бяхме в сферата на влияние на СССР. След перестройката на Горбачов, световните сили се разместиха. СССР се разпадна и в стремежът да запази себе си и властта върху народите в състава му, загуби влияние върху държавите, които бяха в Източния блок.

И естествено, САЩ незабавно се възползваха от наивността на хората, току-що напуснали руската сфера на влияние. И на принципа на мънистата, започнаха да ни промиват мозъците, колко е добър капитализмът, всеки може да стане бизнесмен, парите само да се наведеш, и можеш да ги вземеш. Америка е спасител. Там е свободата, демокрацията. А ние като последните диви аборигени се подлъгахме.

Тридесет години бавно и постепенно ни наслагват омраза към Русия. Стигаща до там да отричат исторически факти. Да отричат пролятата руска кръв за свободата на България. Да ни обясняват, как сме били под „съветска окупация“, докато живите свидетели с недоумение слушахме и се чудихме на очите или на ушите си да вярваме.

Истината е, че става въпрос за пари. И за територии. Да се замислим колко спечели и САЩ. Почти трите милиарда за старите им модели самолети са част от всичко. Безплатни военни бази на българска земя, при положение, че дори руснаците не са си го позволявали. Чета днес, че САЩ „благородно“ се съгласили строежът на нов склад за муниции в полигона в Ново село да бъдел платен от тях. Може би, не било сигурно. А сега да ми обяснят за какво им е този полигон, този склад за муниции и чий точно го дирят в Европа и специално в България?

Вчера българското правителство и прокуратура направиха огромна историческа грешка. Която няма да им се размине. Защото кока-колата и бананите не могат да ни накарат да забравим генерал Скобелев, генерал Столетов, Самарското знаме, баронеса Юлия Вревская, Цар Освободител! Едно е да пращаш евтини банани на местните аборигени, друго е да дадеш кръвта си за свободата на един братски православен народ. Но една сбирщайн-нация без история, съставена от съмнителни заселници, изхвърлени от Европа, това не може да го разбере.

Българите обичаме Русия. Не правителствата на Русия. Не Брежнев, не Ленин, не Горбачов, дори не и Путин. А народът на Русия, който е славянски, братски и на когото дължим свободата си. Ние не сме неблагодарници. Ние сме православни християни. Уважаваме традициите и ценностите на българския народ. Които уважава и руския народ. И колкото повече ни карат да ги мразим, толкова повече се отвращаваме от джендърско-либерастките брюкселско-американски нови колонизатори.

А сега…..сега става дума за пари и за влияние. За АЕЦ „Белене“. Европа ни накара да преустановим развитието на атомната си енергетика. Не защото застрашава екологията. А защото ние трябваше да бъдем енергийно зависими от тях. Енергетиката е ключов отрасъл за суверинитета на една държава. И Мадам „Йес“ точно от това ни лиши. Тя обаче явно не е шпионин, нито е извършила държавна измяна. Нито е национален предател. Нито е работила срещу българските интереси. Нееее, тя е уважаван политик, който продължава да бъде в политиката на България, вече осребрила дивиденти за действията си.

А потоците…..потоците ни заобикалят. Тръбите ще се пълнят с газ само от въздуха под налягане на Борисов. Защо ли? Пак защото трябва да сме зависими от когото трябва.

И въпросът е – от кого трябва да сме зависими? САЩ категорично заявяват и действат за това България да бъде под тяхно влияние и да не допуснат влияние на Русия в държавата. Включително забраняват България да развива енергетиката си, ако това е свързано с Русия. Забраняват ни да изнасяме стоки за Русия. Искат разполагане на още войници и дори ядрено оръжие, насочено срещу Русия, на българска земя. Това, че от България само мокро петно ще остане при ответен ядрен удар, не ги интересува. Те са далеч. Ние сме на прицела.

Атаката срещу русофилите има две направления.

Първото е да се откаже Русия от АЕЦ „Белене“ и доставки на газ за България. Да, може на нас да ни е по-изгодно, може да ни предложат страхотни условия, но какво значение има, след като отвъдокеанските ни господари не ни разрешават! А след изявлението на Катето Външната за историческата изложба, организирана от Руското посолство, след руганите и гонени руски туристи по Черноморието, след безумните изявления за отровителство от страна на руски агенти на някакъв си бизнесмен, няма как да останем в добри отношения с Русия. Искаме, не искаме, трябва да се държим до Големия Бял Баща, който ни изцежда откъм ресурси и рискува бъдещето ни. Не че се интересува от нас. Интересува се само от своите интереси.

Второто направление е да се атакува Президентът Радев. Главната Мутра трудно вече преглъща все по-голямата популярност на Президента и намесата му в защита на народа и България. Колкото по-нестабилно става положението на правителството и ГЕРБ, толкова по-агресивни и безогледни в действията си стават гербавите. Разпитът на съветник на Президентът, член на Стратегическия съвет, относно генерал Решетников и евентуално повлияване на изследванията за президентските избори и явна атака, обслужваща ГЕРБ и Борисов. След като не успяха да настроят народа срещу Президента заради измислени нарушения на Конституцията и ветото, което налага, а и никога нямаше да бъдат подкрепени от ЕС, който се пази от подобни изпълнения, сега опитват по този начин, за да бъдат подкрепени и отвън.

Това, което се прави в момента, съм сигурна, че ще доведе не само до обратния ефект, но и ще ескалира социалното напрежение, което от години съществува сред хората.

Тръгнахте срещу Русия, която много българи обичат и са й благодарни за свободата.
Тръгнахте срещу Президента Радев, който е избран от повече от два милиона българи, които го подкрепят и обичат.
Тръгнахте срещу българските национални интереси, за да слугувате на американските си и брюкселски господари.
Тръгнахте срещу историята на България и се опитвате да я пренапишете.
Тръгнахте срещу свободата и независимостта на България и ни направихте васална на ЕС държава.

Тръгнахте СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ!

Пътници сте! И само помнете, че ковчезите ремаркета нямат. И никой няма да ви сложи грамотите, медалите и комисионните в тях. Пред ОНЗИ съд ще се явите само по съвест. Имате ли такава?

А народът винаги осъжда предателите на смърт. Дори и гражданска или политическа. Не го забравяйте. Не подценявайте българският народ. Не смятайте, че сте му стъпили на врата! Не сте! И няма и да бъдете!

Прекалено сте малки, за да се мерите с България!

                                                                                                          Елена Гунчева            https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Здравейте приятели!

Следваща статия

Надя Тончева КАРЕ

Други интересни