ОБЩЕСТВЕНИЯТ ДОГОВОР ГО ЗАМЕНИХА С ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ

Автор: Няма коментари Сподели:

Защо ли много българи имат чувството, че живеят с очакването от поредния брутален удар от правителството? Убедени, че правителството ще ни съдере кожата и ще ни накара да съжаляме, че сме живи или по-скоро – че сме българи, само където не знаем какво ще е естеството на поредния грабеж.

То не бяха тол-такси, данъци за колата, застраховки, ток, вода, плащане едва ли не и защото дишаме въздухът на правителството. След като решиха колите да имат паспорти, което ще струва около 700 лева, се вдъхновиха от липсата на реакция и го направиха и за технически паспорти за домовете.

За това се говори отдавна и е съвсем безсмислено. Първо, няма начин да накарате хората да дават толкова пари, а тези, които се минат, ще бъдат много малко. Второ, като знам колко са специалистите, които могат да обследват сградите, тая работа ще се проточи до второ пришествие. Например как си представяте подобно обследване на сградите например в Полски Тръмбеш или в Малко Търново. Има четири милиона жилища. Хайде, който му се занимава, да изчисли колко време трябва и колко ще струва това на българите, като ориентировъчната цена за обследването на гарсониера е около 200 лева?

Тези сгради се приемат от държавни приемателни комисии. Има хиляда и сто органи и органчета, които се занимават с контрол. За какво плащаме данъци? Държавата освен да ни граби, какво прави, след като си плащаме още веднъж за всичко?

И понеже много ви се иска едни ваши хора да вземат едни наши пари, хайде започнете от некадърно изпълнените обществени поръчки. От рушащите се след месеци нови магистрали и мостове, от пропадащи тангенти и рушащи се нови стадиони и зали. От Ларгото и от метрото….а, ако сте си свършили работата както трябва, минете и нашите домове ги обследвайте.

Защото вече няма обществен договор между държавата и народа. Вместо народ-господар и политици – слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел – лично облагодетелстване от властта!

Имаме грабеж, имаме некадърност, кражби, лъжи, административен и държавен произвол. С цел – забогатяването на една шайка некадърници, които в реалния живот на две магарета сено не могат да разделят, а ние ги избрахме държава да управляват!

                                                                                              Елена Гунчева          https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

КАЗВАМ МУ ДА ЗАКРИВА ДЪРЖАВАТА, НЕ МЕ СЛУША! Баце, чуй ме!

Следваща статия

ЩАСТИЕТО ДА СИ БЪЛГАРИН

Други интересни