ХИСАРЧАНЧЕ СЕ РОДИ В ПАРИЖ

Автор: Няма коментари Сподели:

     Преди месец в престижна клиника в Париж се роди детето на художника Георги Паунов и любимата му Наси. Малката принцеса се показа на този свят по естествен път, така, както са раждали бабите ни, майките ни и ние. Кантарът отчете, че тя е 3 кг. 800 грама и е дълга 49 см. Бащата присъства на раждането и това, което видя, го накара още повече да обикне жената, която го направи баща на 62 години. Детенцето се казва НИКОЛ и е френска гражданка. Двамата са щастливи родители и се радват, че за един месец малката е наддала един килограм и е вече 55 см. Това е резултат на факта, че детето се кърми от Насето, която е ришила да го храни по есетестен начин, докато има кърма.

     Макар, че Насето и художникът  знаят по четири езика, и двамата говорят на Никол на български език. На есента те ще я доведат да види града, в който са родени и мама и тате, и ще я запишат в община Хисаря.

    Георги Паунов, който живее 40 години в Париж, продължава да рисува и да продава всеки ден свои картини. Като член на Съюза на френските художници, той има разрешително да продава картините си пред Лувъра в Париж, където минават милиони туристи на година. Освен това работи с галерии в Европа. Той ми разказа, че след пожара в Парижката” Света Богородица”, хората са били стъписани, но след два дни са започнали да търсят картини с образа на прочутата парижка църква. Тъй като е имал нарисувани картини  на сградата, преди да изгори част от нея, а търсенето е било голямо, наложило се е да рисува още и още картини с Паржиката „Света Богородица”. За радост аз имам подарени от него графики с Айфеловата кула, мостовете на Сена и с Парижката „Света Богородица”, за което  искрено му благодаря. Иначе няма ден, в който Георги Паунов да не продаде поне по няколко картини с парижка тематика на туристите. Надявам се да нарисува и НИКОЛ, за която написах следното стихотворение:

                     ЗЕЛЕНО – ТЕМЕНУЖЕНИ ОЧИ

Един художник от Париж

и една жена красива

се любили във луда нощ

и стана къщата красива.

Роди се мълък ангел бял,

отвори на художника сърцето.

Отдавна той не бе видял такова чудо,

изпратено му от небето.

И каза си, че трябва да зарадва други

как покори го българска трева зелена,

осеяна със горски теменуги

в очите на дете, родено на земя свещена.

Свети Никола чу от нейде гайда да ручи

и благославяше художника и дамата,

а Никол със зелено- теменужени очи

като паун украси живота и на двамата

                                       ИРИНА КИРИЛОВА                   ТРАКИЙСКИ СВЯТ  

Предишна статия

Българоубийците не са нищо повече от предатели…

Следваща статия

Присъни ми се, че съм се пренесъл в бъдещето, в 2120 година и мога да видя разцвета на моята мила родина България…

Други интересни