Игнат Раденков: Сега народът е на ход – мафията или той!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                 Игнат РаденковImage title

Няма защо да се заблуждаваме, че преходът се извърши криминално. Партиите са заблуда, те са само инструмент на първановци, догановци, борисовци за лобистки закони и натиск. Чрез обръчите техните фирми печелят всички обществени поръчки, а цената е на принципа ”колкото-толкова”.

Това казва Игнат Раденков , героя на социалистическия труд от времето на социализма пред Liberta.bg.

Тези пари се обсебват, изнасят се в офшорни зони и така се обезкървява икономиката, купуват се престижни имоти по столици и ривиери и така е бетонирана мафията, че няма поклащане. А народът изгуби куража, че нещо може да се промени. Имаме си и апатията като манталитет и те много добре използват това, заявява той.

Той коментира и дали ще има промяна: Мисля, че с малка помощ от външни фактори, това ще се промени, защото всяко нещо си има предел. Балонът ще се спука и аз вярвам, че до есента ще има много сериозна ескалация. И дано интелигенцията, мислещата част от обществото поеме по-голямата отговорност. Хората някога излязоха заради скъпата енергия, но Варна беше тази, която обърна тази обществена енергия. Това трябва да стане и сега, заради избора на новия главен прокурор. Обществото да се надигне и да се скъса тридесетгодишната пъпна връв “мафия-държава”. Ако това не стане, след някоя година държавата ни е обречена и процесите ще станат необратими, прогнозира строителят.

За мен страшно е примирението на народа. Всички поговорки не са възникнали случайно. И мафията използва това. Но като гледам еуфорията се връщам към времето, когато изгонихме Кирил Йорданов с камъни. И аз предлагам нещо подобно – общонароден протест и шествие до ВСС и по примера на Варна да направим такава грамада пред неговите врати, че да се затвори източника на това проклятие. Те продадоха собствения си народ. На карта е сложено съществованието на държавата ни. Сега народът е на ход – мафията или той!, категоричен е Раденков.

https://frognews.bg/novini/ignat-radenkov-sega-narodat-hod-mafiiata-ili-toi.html

Предишна статия

Изпращат Пацо във Валенсия, където съдят за корупция и лукс апартаменти

Следваща статия

Хората в България имат много повече власт, отколкото потисниците им позволяват да мислят, че имат

Други интересни