Любо КОЛЬОВСКИ

Автор: Няма коментари Сподели:

Лично обяснение

Няма да се запиша в партията „НТД“, защото имам някакво първоначално възпитание и образование, просъществували и до днес с известни натрупвания от нови знания и опит.
Не се научих да лъжа, да мамя, да давам напразни обещания и да подвеждам колеги, близки и приятели.
Не успях да възпитам у себе си презрение и ненавист към изпадналите в беда, нито да се присмивам на недъзите и недостатъците на хората.
Не се научих да продавам убежденията и съвестта срещу някакви облаги и привилегии.
Не усвоих „изкуството“ да се възползвам материално или по някакъв друг начин от грешките на опонентите и противниците си, дококото съм ги имал.
Не съм злоупотребявал с доверието на читателите и всички останали, които са имали някакъв досег с казаното и написаното от мен в журналистическото ми поприще, което прекратих отдавна, а след това не съм имал възможността и желанието за публични прояви и контакти с аудиторията.
Не се научих да спекулирам с фактите и явленията така, че за мен да е добре и това да ми носи дивиденти.
Не мога да бъда съмишленик на лидер, който злоупотребява с неграмотността и духовната нищета на други хора и опростачва наченките на някакви идеали, които тези хора може би имат с евтиния трик „Вход – свободен!“.
Не мога да се лезя и кълчотя пред познати и непознати хора, които по някакъв начин съм привлякъл като публика около себе си.
Не ми е в стила да използвам изрази и думи, които изискват отбелязването им с червена точка.
Не обичам компаниите на сноби и парвенюта, както на други видове необразовани и невежи новобогаташи.
Не обичам да общувам и с хора, които по един или друг начин са се компрометирали пред обществото, но минават за високопоставени политици, управленци и елит на нацията, защото злоупотребяват със страха, който насаждат у околните.
Не съм привърженик на бабаитлъка, гьонсуратлъка, тарикатщината и нагаждачеството и не искам да респектирам никого по тия начини на общуване, присъщи на подземния сят и уличните банди.

Пожелавам успех на членовете и симпатизантите на партията „НТД“ и очаквам от тях някой ден да ми обяснят как биха управлявали една държава, която според тях я няма. 

А на мен и на всички останали, Бог да ни е на помощ!
Любо КОЛЬОВСКИ
P. S. Същите причини ме възпират да симпатизирам и на голяма част от останалите партии и техните предводители.

                                            Любо Кольовски                https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

«Навсегда останусь охотником за людьми»

Следваща статия

ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ…

Други интересни