Възраждане за папата: Приемаме посланието за мир, но не и призивите за толерантност към пришълците

Автор: Няма коментари Сподели:

Две неща от тази визита, правят особено потресаващо впечатление, особено що се отнася до реакциите у нас.Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите.

0_eu2019

Главата на Римо-католическата църква – папа Франциск е в България. На пръв поглед нищо лошо. Става дума за посещение на религиозния водач на над 1 милиард души по света. Същият е освен това и държавен глава, политик и дипломат от световна величина, фокусиращ вниманието върху себе си, където и да отиде. Визитата му у нас, без съмнение ни поставя в обектива на глобалния новинарски обмен и поставя акцент върху страната ни в световен мащаб.

 

Приветстваме отправеното от него послание за мир и разбирателство между християните по света, което считаме за абсолютно задължително и необходимо, особено във времена, когато сме изправени пред общата заплаха от радикалния ислям, искащ да ни унищожи.

От Възраждане обаче, смятаме че положителните страни от посещението на римския епископ в България, се изчерпват с изброеното по-горе.

Две неща от тази визита, правят особено потресаващо впечатление, особено що се отнася до реакциите у нас.

Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите. Подобни високопарни слова, екзалтация и открито подмазвачество на чужд гост, колкото и високопоставен да е той, страната ни не помни от посещенията на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като програма.

 

Всички възможни телевизии (кабелни и ефирни), онлайн издания на вестници и новинарски агенции, практически не предлагаха друго, освен пълното и напоително отразяване на всяка една стъпка от папското посещение. 12 часа, без прекъсване…

 

Ние от Възраждане, считаме това за дълбоко унизително и накърняващо националното ни достойнство, имайки все пак предвид, че не сме новопокръстени аборигени от някоя централноафриканска република, а един от най-старите християнски народи в света и най-старата държава в Европа! 

 

На второ място, няма как да не ни направи впечатление, цялата соросоидно-грантаджийска и жълтопаветна номенклатура, окупирала студията на телевизиите и авторитетно обясняваща ни, колко е напредничава и прогресивна римската църква, по ред въпроси, сред които и най-важният за тях – мигрантският.

 

Цялата тази кохорта, иначе войнстващо атеистична и редовно оплюваща Православието и Българската православна църква, този път беше наденала воала на религиозното лицемерие и ни поучаваше, как трябва да се учим от предстоятеля на римската курия, особено що се отнася до въпроса с нелегалната имиграция в Европа и толерантното отношение към пришълците от Африка и Близкия изток.

 

Нещо, за което папа Франциск, непрекъснато призовава, и което повтори и тук на родна земя. Не стига това, ами и щял да посети лагер за нелегални имигранти у нас, за да изкаже своята солидарност с тях.

Тук вече, ние от Възраждане смятаме, че трябва да се прояви твърдост, без значение от ранга на високия гост.

Трябва да му се обясни, разбира се деликатно и дипломатично, но достатъчно ясно и недвусмислено, че не споделяме неговото разбиране по този въпрос.

 

 

Че именно ние българите сме едни от създателите на европейската цивилизация и носим отговорност за нейното оцеляване.

 

Че трябва да бъдем солидарни, преди всичко с жертвите на десетките терористични атентати, извършени от ислямски фундаменталисти на територията на Европа и с милионите пострадали европейци от ислямската битова престъпност на континента. Че първо трябва да се погрижим за стотиците хиляди европейки и християнки, изнасилвани и убивани от мюсюлманските пришълци всяка година, а не да роним сълзи за техните палачи!

Европа трябва да се защити и да запази своя цивилизационен и християнски характер на всяка цена, за да не живеят децата ни в страх и за да не се превърнат в гости на собствения си континент.

Това ще бъде и една от основните политики, които Възраждане ще следва, заедно с други сродни на нас политически сили, след като изпратим нашите представители в Европейския парламент. България за българите, Европа за европейците!

Възраждане с номер 27 – само ние можем!

http://epicenter.bg/article/Vazrazhdane-za-papata–Priemame-poslanieto-za-mir–no-ne-i-prizivite-za-tolerantnost-kam-prishaltsite/182014/2/0

Предишна статия

Елена Гунчева

Следваща статия

СЪДИЯ ДА ИЗВИКА, ЧЕ НЯМА ДА РАБОТИ „ДОКАТО ДЪРЖАВАТА Е СКЛЮЧИЛА ДЯВОЛСКИ ПАКТ С МАФИЯТА“. ТОВА СЕ Е СЛУЧВАЛО В ИТАЛИЯ. ЩЕ СТАНЕ И У ВАС…

Други интересни