К Р А Т К И Н О В И Н И

Автор: Няма коментари Сподели:

     Началникът на Районното управление на МВР – Хисаря – главен инспектор Камен Радев представи на съветниците  пълен отчет за работата на полицията, от който става ясно, че са регистрирани двеста шестдесет и две /262/  криминални престъпления. Двадесет  са икономически. Разкрити са сто и три, което прави 53.92%. Общоопасни са 48 процента, 26 % са против собствеността, против личността –  8 %,  един процент – документни, други – 9 % и т. н. От седем измами има две разкрити. Шестнадесет са свързани с наркотични вещества, девет  са за незаконно оръжие. Четиридесет и седем  са управлявали  след употреба на алкохол. Регистрирани са тридесет и четири  кражби, разкрити са двадесет и четири.

    Най- много регистрирани  престъпления – осемдесет и седем  има  в Хисаря, а в Старосел са седемнадесет.

       На римския термален комплекс бе открит миналата година нов басейн от средата на втори век след Христа. Музеят е получил от общината 2 хил. лв. за поддържане на археологическия резеравт. Издадени са 5 хил. броя рекламен пътеводител. Направени са 3 500 рекламни флаери, плакати,лостбанери и постери. 27 хиляди човека са посетили археологическите обекти на Хисаря. Държавата е дала 169 440 лв. От поддържането на закрити площи има 7 230 лв., по проект – 19 .650 лв., по проект за римските терми – Добавена реалност – 5 хил. лв., по проект „Младежка виртуална реалност” – 16, 300 лв.

    Собствените приходи са от входна такса-  55 хил. лв., от беседи 1659 лв., от рекламни материали и сувенири 603, 52 лв, от проучвания в частни имоти – 4 230 лв., даренията са 2 633 лв.

       Община Хисаря действа за балнеологична оценка на „Топлите извори” на Красновски бани и за охранителна зона на минерална вода „Красново”. За сега тези, които ползват минерална вода и имат разрешително, го правят от сондаж № 1. Те са:

КА ИНТЕРТРЕЙД ЕООД – 0.02 л/ сек.

СТАРОСЕЛ ИНВЕСТ ГРУП –  1.1 л./ сек.

ВАЛХАЛА ЕООД – 0.91 л. /сек.

ПРОФИЛАКТИКА, РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ОТДИХ  ЕАД – клон БАНЯ – 0.50л/сек.

БАЛКАН ТАБАКО ЕООД – 0.54 л./сек.

ОБЩИНА ХИСАРЯ – 0.70л./сек.

Използваният дебит от сондаж №1 е 3.77 л./сек. Свободни са 0.90 л. /сек.

Не са дадени разрешителни за „Топлите извори”, които са с дебит 1.07 л./ сек.

                                                                                                Тракийски Cвят

Предишна статия

ВЕЛИКДЕН В СТАРО ЖЕЛЕЗАРЕ

Следваща статия

ДА БЪДЕТЕ „ЛОВЦИ НА ЧОВЕЦИ“… ТОВА ПОВЕЛЯВА И ВЕЛИКДЕНСКИЯТ ПЛАМЪК!

Други интересни