Здравейте, скъпи жени!

Автор: Няма коментари Сподели:

    Аз съм жена, очаквам една хубава дума от някой мъж и затова реших да ви напиша това писмо.

    На осми март вие  ще чакате едно цвете, един подарък, едно извеждане от къщи, една хубава вечеря с мъж, независимо какъв ви е. А мъжете, ние си ги знаем. Искат ризата да им е изгладена, гащите изпрани, вечерята сготвена, салатата и ракията да са на масата. Има и изключения, където равенството е напочит.

 А ЖЕНИТЕ? Те  работят, те  заслужават  да им се помогне в къщната работа, понякога са  уморени и мъжете никога не бива да забравят, че жените им  са носили девет месеца децата  в утробата си,  раждали са, не са спали, за да кърмят, за да сменят памперси, за да къпят, да перат, да изпращат децата на детска градина и на училище. А бабите, които гледат и внуците, пък и правнуците? Те заслужават  на осми март на колене да им паднете, драги мъже, и ръка да им целунете!

     Приканвам ви, скъпи жени,  на осми март не правете нищо. Да видим дали мъжете ще оживеят без закуска, без обяд и вечеря, без да им подадете дрехите, без да изпратете децата на училище,  без да идете на пазар. Просто се пременете и нека денят бъде ваш! Прекарайте го така, както вие искате. И ако друг мъж, освен вашият ,ви подаде подарък, не го отказвайте, че в къщи щели да се цупят! Нека се цупят като не знаят как да ценят жената. Ние, уважаеми мъже, искаме всеки ден да е осми март и вие да сте всеки ден нежни и добри, внимателни и наши помощници, умни и разсъдливи, работливи и стабилни.

Ние го заслужаваме.

      Сега някой мъж ще каже, ама ние в казарма сме били. Добре е, че сте били, защото сте станали мъже. Иначе сега като няма казарма, тия момчета, не изтърпели закалката на казармата, дали ще станат като вас – силни, мъжествени, преодоляващи трудностите?

     Скъпи жени, да се гримираме, да си направим прически, да се нагиздим и да сме със самочувствие, че ние сме тази част от света, без която той не би съществувал.

Хайде, свършвам писмото, пожелавам ви да сте живи, здрави, устойчиви, любящи и нежни, за да бъдете винаги обичани и желани!

                                                                                    Ирина Кирилова

Предишна статия

„Пустите клисурци” станали не „московци”, а „вашингтонци”…

Следваща статия

Българите произнесоха присъда на Шипка – чухте ли я?

Други интересни