Проф. Слатински: Вдига се пушилка за 700 хил., а се мълчи за 58 млн. на олигарха Домусчиев

Автор: Няма коментари Сподели:

Проф. Николай Слатински

Вдига се пушилка за 700 000 лева, не че са малко, но се мълчи за онези 58 000 000 лева, дължими от олигарха с футболното бижу, издигано по едно време в ранг на национална кауза!

Всъщност като е започнал разговор за крупни суми, защо държавата да не се огледа за това, което ѝ дължат разни олигарси, крупни бизнесмени и цялата останала … група паразитирищи върху публичните финанси остапбендеровци? И не само да се огледа, но и да си ги вземе тези пари.

 Вече писах веднъж за прословутите 58 000 000 лева от БМФ – те са равни на 29 Български Коледи!

 29 години Преход, 29 Български Коледи, както казват руснаците – коту под хвост, сиреч на котарака под опашката!

 Всъщност, държавата – това са те, управляващите. Ако не си приберат вересиите, ще излезе, че лично са заинтересовани да не го правят.

 Някога, когато бях председател на Комисията по национална сигурност, се опитах да защитя пред един заместник-министър млад пернишки бизнесмен, защото голяма фирма бе направила така, че друг да не може да припари до печеливш проект. Направил го бях в защита на бизнесмен от моя град – да получи правото да се бори в конкурса, тогава въобще апартаментът ми се бе превърнал в нещо като Стената на плача и наивно и без това да бъде оценено от избирателите сетне, с Перник и проблемите му ставах и лягах…

 След известно време на вратата ми се позвъни. Беше този пернишки бизнесмен. Носи ми в куфарче пари (равняващи се приблизително на 15 заплати на председател на парламентарна комисия). Казва, че те ми се полагат. Аз не ги взех – не съм помагал с корист, а воден от интересите на перничани.

 Той ме погледна ошашавен, прибра парите и каза:

– Как не сте разбрал досега, че когато чрез държавата бизнесмен изкара добри пари, то този, който му е помогнал, винаги получава своя дял – това е законът на живота!?

 Та исках да кажа – ако държавата не си прибере вересиите от типа на тези 58 000 000 лева, то значи някой е получил своя дял по закона на живота… 

                                                               Проф. Николай Слатински, фейсбук

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/prof-slatinski-vdiga-pushilka-700-hil-malchi-58-mln-oligarha-domuschiev.html

Предишна статия

Друг е скандалът, който убива България, „Банов“ е следствие

Следваща статия

ПиКой обяви война на Борисов. Има ли руска връзка?

Други интересни