Направете разликата с Чехия и Германия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Правителството отпусна 1,3 млрд. лв. за 134 км. от магистрала „Хемус“

С АФЕРА се свърза експерт по строежи на пътища и магистрали, работещ в Чехия, и изнесе следните потресаващи факти:

За изграждането на един километър двупосочна двулентова магистрала в Чехия ориентировъчна средна оценка е около 480 000 евро на км., или равно на 938 400 лв.!

В цената се предвиждат сондажи, укрепления и други различни процедури, като става дума за 6 платна с аварийната лента и минимум метър и половина разделение между двете посоки. Две платна за движение в посока плюс аварийна лента. 5,75 метра на двете и три метра на аварийната. Това прави 10,5 метра в едната посока и толкова в другата. Плюс  метър и половина в средата, плюс копане, насипване и прочие нужни процедури според географията на терена и свойствата за носимост на почвата.

В Германия е строежа на магистрала струва 500 000 евро на километър за 2+1 платна на посока.

България: Сега нека изчислим: 1 300 000 000 лв. отпуснати ги делим на 134 км. за които са отпуснати и се получава – 9 701 492,53 на километър!

Направете разликата с Чехия и Германия!

Гепим и почвам да бегам, бате!

И още нещо важно! В Чехия се отпуска  резерв от 10%, който седи в банка и се ползва само при трудни терени след разрешение на инстанциите за контрол и одобрение на инвеститора!

И майте предвид, че 1/4 е само асфалтирането.

Сега  сметнете тези 480 000 евро на платно и добавете 10%. Това беше рекламирано в медиите като цена в началото на кабинет „Бойко Борисов 1 и инфраструктурната му мечта… И пак няма да стигнете тия 9.5 милиона!!!!

                             Afera.bg                            http://afera.bg/

Предишна статия

ПРАЗНИЧНА ПРЕДКОЛЕДНА МАНИФЕСТАЦИЯ…

Следваща статия

В МИНАЛИЯ СИ ЖИВОТ СЪМ БИЛА КРАЛИЦА

Други интересни