ГОЛЯМ ПОЖАР В СТАРО ЖЕЛЕЗАРЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

                              ГОЛЯМ ПОЖАР В СТАРО ЖЕЛЕЗАРЕ

    Димитровден се оказа тъжен за старожелезарци. Всички жители тичешком се  събраха, защото избухна пожар, но никой не можа да помогне и пожарът погълна гараж  и две къщи на улица двадесет и втора. Тази тясна уличка се намира  по пътя Старо Железаре – Ново Железаре в ляво.

      В 19 часа и 20 минути жител на селото подава сигнал на номер 112, но докато пожарникарите пристигнат, минава един час, защото през това време те са гасили друг пожар. Гаражът изгаря и огънят обхваща съседните две къщи. Оказва се, че улицата е тясна и трите пожарни коли от Хисаря, Карлово и Пловдив не могат да влязат, та се налага по маркучи да се подава вода. Очевидци се обадиха на нас, че къщите са напълно изгорели. Стопаните на гаража в това време ги няма, защото са заминали в Хисаря .  От едната горяща къща са изведени навреме  болна жена с двете си малки внучета, а  от другата – възрастна и болна жена. Тежкото преживяване е влошило рязко здравето им  и  се е наложило да се повика „Бърза помощ”. Това е сторил началникът на полицията – Камен Радев.

     На мястото на пожара   са кмета на общината – инж. Пенка Дойкова, кметът на Старо Железаре – Илия Тонов, началникът на Районното полицейско управление – Камен Радев  и шефа на пожарната. Тепърва ще се установява как е започнал пожарът и от какво е причинен.

    Разтоварях с една от потърпевшите, която каза, че не знаят какви са всички щети, защото няма ток, но освен къщата и  дървата, приготвени за зимата  са изгорели. Стопаните на изгорелите къщи са доволни, че жителите на селото са проявили съпричастност, но това не може да помогне на пострадалите, които тази нощ ще се приютят  в роднини.

 Ирина Кирилова

  23 часа и 22 минути                                                 Тракийски Cвят

Предишна статия

13-годишен пловдивски талант е номер 1 на карате и картинг, стяга се за световно

Следваща статия

Утре ще дойдат за вас!!!

Други интересни