Болницата в Ловеч е оставена без отопление, от април е без топла вода

Автор: Няма коментари Сподели:

МБАЛ ”Проф. Параскев Стоянов” в Ловеч.Източник: БГНЕС

Изпълнителният директор на ловешката болница д-р Румяна Нановска посочва, че задълженията към доставчика на природен газ са почти 200 000 лева, и затова от април в лечебното заведение няма и топла вода.

Болницата в Ловеч, която продължава де е в тежко финансово състояние с натрупани стари задължения от над 7 милиона лева, е застрашена да остане без отопление за зимата, тъй като все още доставчикът на природен газ отказва да подпише договор с лечебното заведение заради просрочени плащания от предходни години, съобщава БНР.

 Д-р Нановска уточнява, че преговорите с доставчика за осигуряване на отоплението в болницата се водят на ниво Министерство на здравеопазването.  „Все още аз нямам уверение, че по някакъв начин ще има договореност. Нямаме парно, нямаме в момента никакво отопление в болницата“, обяснява д-р Нановска.

 „Искат гарантирано плащане на половината  от стойността и тогава ще ни пуснат парното. Абсолютно невъзможно е да платим. Имаме запори от ЧЕЗ , от ВиК и от всички доставчици“, казва още изпълнителният директор.

 Лечебното заведение дължи над 170 000 лева на електроразпределителното дружество и 30 000 лева на ВиК. Засега в болницата се  осигурява редовното изплащане на заплатите на персонала и снабдяването с лекарства и консумативи.

https://frognews.bg/novini/bolnitsata-lovech-ostavena-bez-otoplenie-april-bez-topla-voda.html

Предишна статия

Сополанковците пораснаха, станаха милионери и ще наритат ”кресливите” майки…

Следваща статия

ВРЕМЕ ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ

Други интересни