ПАК ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

 Председателят на Общинския съвет – Ива Вълчева събира съветниците извънредно, за да направят изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите на територията на община Хисаря. Тази наредба е приета на 20 януари 2011 година, изменяна е тринадесет пъти и последното изменение е на 6 март 2018 година. Сега кметът на общината – инж. Пенка Дойкова предлага нови цени за всички минерални бани – 3.50 с ДДС. За пенсионери, инвалиди, деца до 6 години и ученици с карти, издадени от общинската администрация, инж. Дойкова предлага цената да е един лев и 50 ст., за вана- 8 .00 лв. с ДДС, а за чаршаф да се плаща 1.00 лв. Предложението и ще бъде обсъдено от съветниците. 

 Областният управител на област Пловдив е върнал решение № 619, прието на 18 септември 2018 година. Тогава съветниците приеха минерална баня „Красновски бани” да се стопанисва от община Хисаря и да се назначат на щат двама човека. Според юристите на областта, решението няма съответствие с докладната на кмета. С нея тя тогава поиска да се дадат „Красновски бани” под наем. В решението не е посочено как това ще се отрази на бюджета и има ли ги тези щатове в щатната структура. Затова решението се връща като незаконосъобразно. 

 Инж. Дойкова предлага на съветниците отново да разгледат стопансиването на Красновски бани и предлага банята да заработи от 1 ноември 2018 година и да се актуализира бюджетът. Направена е прогноза, че ако банята се посещава от 35 човека на ден – 15 с намаление и 15 без намаление, приходите за два месеца ще са 3 150 лв. и толкова ще са разходите. Кметът предлага съветниците да решат банята да е обект от бюджетната дейност 605 ”Бани и перални” и да има два щата. Дали това ще се приеме, ще разберем на извънредната сесия на Общинския съвет, която ще започне в 18 часа на 15 октомври 2018 година в залата на общинската администрация. Вратите са отворени за граждани. 

                                                                                      ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

НАМЕРЕНОТО „СЪКРОВИЩЕ“ НАПОМНЯ ИЗРАБОТКА НА МОИТЕ СТУДЕНТИ ОТ ПО-НАЧЕВАЩИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ

Следваща статия

”Известните” журналисти на Пеевски – главни действащи лица в ”Технология на терора”- продължение

Други интересни