”Известните” журналисти на Пеевски – главни действащи лица в ”Технология на терора”

Автор: Няма коментари Сподели:

Страницта за България в сайта на ”Репортери без граници”

Делян Пеевски прави фондация ”Телеграф”, защото КЗК не се произнася по сделката му, а дружествата му „Балканска медийна компания“ ЕАД и „Алфа медиа груп“ ЕООД са вече заличени от търговския регистър.

Корупцията и тайните споразумения между медиите, политиците и олигарсите са широко разпространени в България, това пише в последната убийствена статистика и констатция за страната ни на „Репортери без граници“.

 Може би вече сте го прочели, но след вчерашните две важни събития – изказването на Бойко Борисов за пълната свобода на медиите в България и признанието на Делян Пеевски, че не журналистите управляват медийното съдържание, се връщаме към информацията за странат ни публикувана от “Репортери без граници”.

 Ето какво пише за страната ни:

 България продължава да пада в Индекса за свобода на пресата и е по-ниска от всеки друг член на Европейския съюз. Въпреки че беше председател на ротационното председателство на Европейския съвет (до края на юни 2018 г.) България вече е по-ниска в индекса, отколкото всички страни от Западните Балкани, някои от които са кандидати за членство в ЕС. Корупцията и тайните споразумения между медиите, политиците и олигарсите са широко разпространени. Най-прословутото въплъщение на това необичайно състояние е Дeлян Пеевски, бивш шеф на ДАНС в България и собственик на Новата българска медийна група. Групата му има шест вестника и контролира близо 80% от разпространението на печатните медии. Разпределянето от правителството на финансиране от ЕС на определени медии се извършва с пълна липса на прозрачност, което ги подкопава, за да улеснят правителството при докладването му или да се въздържат от покриване на някои проблемни истории като цяло. Заплахите и атаките срещу журналисти се засилиха през последните месеци. Може да се окаже опасно да бъдеш журналист в България.

 България е в червено, вероятно защото Делян Пеевски мисли, “че е крайно време медийното съдържание да бъде управлявано от журналистите”, но кои журналисти?

Вероятно такива като Васил Захариев- главен редактор на една от пеевските печатни издания и Наталия Радославова- и двамата  главни действащи лица в публикацията “Технология на терора” на известния журналист Мирослав Иванов.

Материалът осветлява как се задейства бухалката от политикът през медиите до прокуратурата с цел да се ударят журналисти – опоненти и критици на модела КОЙ, управлението и Делян Пеевски.

 Така изглежда картата на свободата на медиите според “Репортери без граници”

.

  

                                                                       “Технология на терора”

.

                                                               Делян Пеевски и Сотир Цацаров

 

Прокуратурата в България не е независима институция и не работи в защита на обществения интерес, каквото е задължението й по Конституция. Тя е подвластен на външна намеса репресивен орган, който има за цел единствено да преследва неудобните за управляващата в България мафия.

Не ви се вярва? Сега ще ви го докажа документално!

 Декември 2014 г. е. Основната фаза на „операция КТБ“ е приключена – банката е с отнет лиценз, има назначени квестори, второто правителство на Борисов е на власт и активно притиска ВАС да приключва оспорването на отнетия лиценз за да се започне с разпарчетосването на останалото в банката.

„Делото КТБ“ още се търкаля някъде из стаите на столичното следствие и Софийска градска прокуратура. 

 Медиите са под пълен контрол. Най-активни по темата са изданията на „Нова българска медийна група“, притежавани по това време от Ирена Кръстева – майка на ДПС депутата Делян Пеевски. Останалите активни са издания, финансирани със средства с произход КТБ – „Труд“, „24 часа“, „Преса“ (вече покойник), БЛИЦ, „Уикенд“, ПИК и т.н.

 Появява се обаче един малък блог, който започва да създава проблеми. Той публикува документи с източник КТБ и разказва истории, които не съвпадат с официалната версия. Моят блог. Това трябва да бъде прекратено. Но как? С репресивния апарат на държавата, разбира се. 

 Декември 2014 г. е. Васил Захариев, главният редактор на издавания по това време от майката на ДПС депутата Делян Пеевски Ирена Кръстева вестник „Телеграф“, изпраща сигнал до главния прокурор с копие до ДАНС.

 Сигналът е входиран в деловодството на главния прокурор. Това е възможен, но необичаен път за сигнали до прокуратурата. Очевидно за авторите на сигнала той е бил от особено голямо значение. 

 Той се базира на публикации от приложението на същия в. „Телеграф“ със заглавие „Кражбата на века – КТБ. Истината за Цветан Василев и бандата, която ви ограби“.

Враг на народа. Или поне на Пеевски

 Сред посочените в него врагове на народа попадам и аз.

Престъпленията, в които съм номиниран от Захариев:

–       – Според журналистическите ми материали в дейносттта на банката не е имало нищо смущаващо.

–       – Опитвам се да опровергавам официалните данни на БНБ.

–       – Опитвам се да обвинявам други лица за фалита на банката и по този начин да отклоня вниманието от Цветан Василев и създадената схема.

–       – Съгласно публично оповестени данни може би съм сред лицата, получавали финансиране от КТБ или свързани с нея дружества.

 Какви са последствията?

Репресивната машина се задейства моментално. Сигналът е разпределен от Цацаров към неговия заместник по време, а сега шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Наред с това, че се ползва с положителния поглед и очевидното одобрение на изданията на Пеевски, Сарафов ще остане в историята с репликата си „Кой ми сра в гащите“, произнесена в национален ефир. От там сигналът е изпратен към Софийска градска прокуратура. Където обективно му е и мястото.

Следват призовки за следствието, постановления за данъчни проверки и ревизии, търкаляне на документооборот.

Резултатът от всичко това е провал за поръчителите. Но за него ще разкажа в отделен текст.

 Какво показва сигналът?

.

.

.

 

 

 

Сигналът на главния редактор на „Телеграф“ е забележителен с това, че за първи път в него се говори за организирана престъпна група, съставена от мениджмънта на КТБ, която е източвала банката. До този момент такава версия не съществува в нито едно от публичните изявления на ръководещия разследването прокурор Иван Гешев – всички до едно цитирани в медии, контролирани от ДПС депутата Делян Пеевски.

https://frognews.bg/novini/izvestnite-jurnalisti-peevski-glavni-deistvashti-litsa-tehnologiia-terora.html

Предишна статия

”Известните” журналисти на Пеевски – главни действащи лица в ”Технология на терора”- продължение

Следваща статия

Борисов, убийството и медиите. Записки по една реч.

Други интересни