София почернява на 2 октомври! Майките на деца с увреждания вдигат национален протест

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

Майките на деца с увреждания излизат за национален протест на 2 октомври. Той е под надслов „Системата ни Убива-Системата е блокирала“. Очаква се центъра на София да почернее от знамената им.

Жените цяло лято молиха депутатите да изготвят три закона, за да може те и  децата им да живеят нормално. Това са законите  за хората с увреждания, за личната помощ и за социалните услуги.  Дадоха  и срок на народните избраници да направят промените до 1 октомври. Миналата седмица майките поканиха депутатите на палатката, за да разкажат за неволите и нуждите си.  

 От 240 депутати се отзоваха само 10. Нито един народен избраник от ГЕРБ и ОП не се появи. Това тотално разочарова майките и ги обезкуражи, че проблемите им изобщо ще бъдат чути. „Само за миг си помислете, че вашите майки са на наше място, а вие сте на мястото на  нашите деца. Щяха ли вашите родители да ви изоставят? Щяха ли да се откажат от вас? Ние не можем. Ние  никога няма да си оставим децата!“,  обърна се през  сълзи Боряна Драганова към неколцината народни представители.  

 Вера Иванова, организатор на протестите, разказа пред Фрог, че лично е дала покана на Десислава Атанасова, като тя обещала да отиде на палатката. „Разочарована съм, че не дойде. Стана ни ясно ,че нищо не можем повече не можем да очакваме. Преминаваме към протести. Студът няма да ни спре. Децата ни умират“, каза тя.

Майките се надяват хората да ги подкрепят на 2 октомври и да се включат в протестите, които започват от 17, 30 ч. пред парламента. 

https://frognews.bg/novini/sofiia-pocherniava-2-oktomvri-maikite-detsa-uvrejdaniia-vdigat-natsionalen-protest.html

Предишна статия

ПРЕИГРАВАНЕ С ФЕРДИНАНД

Следваща статия

ВАС обяви три норми в противоречие с Конституцията, първата е законът ”Пеевски” за КТБ

Други интересни