“Окончателните решения на КЕВР за пределните цени в сектор „Топлоенергетика“ през ІV-то тримесечие и за цената на електрическата енергия за регулирания пазар ще бъдат взети на закрити заседания на регулатора на 1.10.2018 г…”

Автор: Няма коментари Сподели:

                            Велизар Енчев

П Р И З И ВImage title

към гражданите на София

На 30 септември, неделя, от 10.00 часа, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе закрито заседание, на което ще вземе решение за ново увеличение на цените на природния газ и парното. 
От 1 октомври парното в София ще е с 16 % по-скъпо. Така за апартамент от 70 кв.м., с инсталирани три радиатора, чиято сметка за миналия отоплителен сезон е била около 1000 лв., тази зима ще са необходими още 160 лева.
Скандалното е, че в началото на следващата година ще има още едно увеличение на цената на парното и топлата вода.
Природният газ също ще поскъпне рекордно от 1 октомври. Увеличението ще е с 14 %, което е най-големият скок от април 2017 г. 
Граждани на София,
Елате в неделя, 30 септември, от 10.00 часа, пред КЕВР (бул. „Княз Александър Дондуков“ №8, до Младежкия театър), за да протестираме срещу произвола на една шайка, правeща бедните още по-бедни, богатите – още по-богати! 
Ако и сега се примирим с енергийния терор на властта, значи си заслужаваме съдбата на най-бедните европейци!

                           Велизар Енчев

Току-що на сайта на КЕВР бе написано, че “Окончателните решения на КЕВР за пределните цени в сектор „Топлоенергетика“ през ІV-то тримесечие и за цената на електрическата енергия за регулирания пазар ще бъдат взети на закрити заседания на регулатора на 1.10.2018 г…”
Ако това е вярно, протестът пред КЕВР би трябвало да се проведе не в неделя, а в понеделник. 
Макар че по закон решението за новите цени на тока, парното и топлата вода трябва да се приеме до 30 септември, а не в деня на влизането им в сила.
Какви ли игри играе КЕВР? 
Изобщо не изключвам възможността КЕВР съзнателно да заседава в понеделник, защото в първия работен ден на седмицата ще има по-малко протестиращи на “Дондуков”.

https://www.facebook.com/profile.php?id=1015211075

Предишна статия

Доц. Минчо Христов за Фрог: Борисов да не говори врели-некипели, да потърси резерви за сваляне цената на парното

Следваща статия

ДЕПУТАТ ОТ ДПС ФИНТИРА БОРИСОВ: „НЯКОИ СА НА ПРИЕМ ПРИ ТРЪМП, ДРУГИ ПРИ КРАЛИЦАТА!“

Други интересни