Няколко хиляди бали със слама горят…

Автор: Няма коментари Сподели:

Пожарът в Сливен продължава, огнеборци овладяват огнената стихия…

Продължава да бушува огнената стихия в района на ТЕЦ – Сливен, на места огънят е локализиран или овладян, няма данни за пострадали хора. 

Пожарът възникна снощи около 20 часа. Три индустриални пожара и няколко селскостопански гасиха огнеборците от града на стоте войводи. Първият пожар лумна в двора на ТЕЦ – Сливен около 20 часа, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. 

Огнената стихия бушува и в момента. Горят огромно количество бали със слама. Продължава гасенето на огнените огнища. Цяла нощ противопожарните екипи обливаха въглищата и околните сгради, за да предотвратят пожар в самия ТЕЦ. Само на около 100 метра имаше и други два пожара в складовете на завод “Динамо” и завод “ЗММ” в Сливен, които бяха овладени около 2 часа през нощта. 

Екипи на пожарната дежурят, за да не се допусне пожарът в района на ТЕЦ-Сливен да се разпространи на по-голяма територия. Няколко хиляди бали със слама горят, но към момента няма данни за замърсяване на въздуха. 

Сигналът за пожара в ТЕЦ получихме в 20.20 ч – че горят бали със слама. Изпратихме два екипа. Това каза главен комисар Владимир Демирев, директор на РПБЗН Сливен. Демирев уточни, че на място е установено, че площта е много голяма, което е наложило събирането на много екипи, за да се преодолее огнената стихия. Но в 20.31 ч. е получен сигнал за друг пожар – на отпадъци, който е обхванал част от ЗММ и от там се е прехвърлил към фирма „Динамо“. 

Това е наложило в ТЕЦ Сливен да останат два автомобила, а силите да се реорганизират, за да се преодолее огънят в „Динамо“. На пожара в „Динамо“ и ЗММ бяха съсредоточени 5 автомобила от Сливен, един от Ямбол един от Нова Загора. Около 15 дка са балите със слама. Те се използват за гориво в една от секциите на ТЕЦ-а. Според Демирев причината би могла да бъде силният вятър, от който се получават искри, пренасят се и предизвикват пожар, но полицията тепърва ще установява как е възникнал пожарът.

http://www.bgnes.com/bylgariia/intsidenti/4610655/

Предишна статия

500 декара гора засегна огънят край Баня…

Следваща статия

Абсурди и истерии заради цената на хляба

Други интересни