Нидал Алгафари: Усещането е погнуса!

Автор: Няма коментари Сподели:

Приятели, повлиян от завръщането на някои от политиците в Народното събрание след кратката им почивка изявлението на надпартийният ни президент реших да напиша нещо за усещането, което предизвикаха в мен.

Първо президента ни, разказа обобщено, това, което гражданите на България си говорят от над двадесет години. Прозрително стигна до заключенията, че има пробив в националната сигурност с разпада на дисковете за търговският регистър и фалирането на застрахователната компания. Това, че цените са се вдигнали с 85% не е проблем на националната сигурност.

 Това, че хора, работили десетки години получават пенсии с които живеят така еквилибристично, че биха им завидели финансистите от борсите … не е проблем на националната сигурност. Това, че селата са демографска промяна и съотношението на ромите вече е в тяхна полза и то не само в селата … не е проблем на националната сигурност. Корупцията, която се шири по всички етажи … и тя не е. Смяната на министри или подаването на оставки не е решаване на проблема, казва той, но в същото време обясни, че не бива да се стига до нов изборен цикъл. Т.е. да си останат нещата така.

 Лидерката на опозицията пък заяви с патос, че те вече няма да търпят това … и напускат народните представители залата за заседания защото щели да се виждат с гражданите. И като се видят с тях, какво ще им покажат? Вероятно, че са придобили тен, охранили са се и вече няма да се жалват, че не им се ходи при нафталина и мухъла. И няма да са всичките, защото трябва някой да защитава интереси в залата. Е, интересите на кой ще защитават, сравнително богатите народни представители, на богатите или на ощетените и онеправданите? Визираха нов план, който явно не стигна до никой, защото за пореден път е толкова общ планът, че можеше и без него. Нищо конкретно в него нямаше.

 Властимащите, галениците на премиера пък се сгушиха един в друг плашейки се, че метлата може и тях да помете. Трима си подадоха оставките защото не са се справили с катастрофата на рейса, но пък вероятно във всички други сфери, галениците са се справили. Цените на енергията, стандарта на живот, образованието, културата, битовата престъпност, корупцията и най-вече съдебната система… всичко е цъфнало та вързало. Министрите са прекрасни и няма да се махат защото са се справили добре ли?

Приятели, не споменавам крепящите и властобичащите от другите формации, защото те всеки ден ни показват възможностите си като махленски кресльовци по медиите.

Та се връщам на усещането… Погнуса е!

 https://frognews.bg/novini/nidal-algafari-useshtaneto-pognusa.html

Предишна статия

ПАРИТЕ ОТ ФАБРИКИТЕ ЗА ЦИГАРИ – КЪМ ШЕФА НА ГОЛЯМА ПАРЛАМЕНТАРНА ГРУПА ЧРЕЗ СМЕТКИ И ОФШОРКИ В СЕЙШЕЛИТЕ И БАХАМИТЕ! 10 ГОДИНИ ГЕРБ ГИ ПРИКРИВА, НИКОЙ НЯМА ДА СТИГНЕ ДО БАШ БИГ БОСА!

Следваща статия

Костадин Костадинов: Страната ни няма суверенна власт

Други интересни