БНТ се опозори покрай трагедията с автобуса! Ще помолят ли Делян да махне Емил

Автор: Няма коментари Сподели:

Емил КошлуковИзточник: БГНЕС

Българската национална телевизия се опозори това лято. Без сутрешен блок, актуални коментари и анализи. Това е позор за национална медия! Обществена, според някои наивници. Програмният директор Емил Кошлуков си грабнал шапката и отпрашил на по(п)чивка.

Сал „По света и у нас“ мъждука в потъналата в мрак медия. Нито срива в Търговския регистър, нито драмата с животните в Странджа, жертвите по пътищата, пороите, скандалите по морето и пр. бяха отразени извън „По света и у нас“. Въртене на стари ленти, предавания и сериали от нафталина. 

В неделя, 26 август, БНТ излъчва от 08.00 ч петоразряден сериал „Гласувайте за Беки“. Беки… Тия в БНТ наистина са полудели. По бТВ и Нова тв в същото време вървят извънредни студия за драмата с катастрофиралия автобус, загиналите 16 души и десетки ранени. Директни включвания, блиц-интервюта, мнения, хипотези. Как ви се струва, дали бюджетът на БНТ от над 65 млн лева, пари на данъкоплатците, включително на загиналите, ранените и техните близки, не отива на вятъра? Няма сформиран екип, извънредно дежурство, извикани от отпуск репортери. Ни-що! Важна е Беки. За началството – почивка, за зрителите – среден пръст. 

Спомнете си как още щом Кошлуков бе назначен за програмен директор как гръмнаха скандалите един след друг. Потушаваха ги със заплахи и договорки. Професионалисти бяха прокудени. Други избягаха сами. Възцари се контрол от ДПС, Пеевски и няколко тъмни фигури от управлението. Това се вижда отстрани. Служители твърдят, че отвътре било още по-зле. 

Генералният директор Коко Каменаров бе пратен на втора линия. Дали му я посочиха или сам е решил да не тича срещу вятъра – все едно. Едно шалче, колкото и да е арт – не пази от истински…

В БНТ командва Кошлуков. Вече всеки го знае. 

БНТ разполага с над 65 млн лева. Приходи от реклама – между 6,5 – 7 млн. В телевизията работят около 2300 души. Почти колкото в британската Би Би Си, която има бюра в над 88 държави. За CNN работят около 4000 души. Брандът на CNN е близо 6 млрд долара. БНТ има малко по-малко служители от ESPN, но брандът на ESPN е 17 млрд долара с приходи над 11 млрд долара. Колко струва марката/брандът на БНТ?

Какво можем да направим като данъкоплатци? Нищо. Никой не ни бръсне за слива. Можем само да се надяваме някой политик, ортак на Делян Пеевски, да го помоли да изтегли (говори се, че той го спуснал) Кошлуков. Не заради друго, а защото гафовете на програмния директор се пишат на сметката му. А като се има предвид какво го чака Пеевски по разследването “Магнитски” в САЩ, едва ли му трябват тежести като тази. 

Но и Пеевски не е виновен – ние му дадохме свободата да прави каквото си поиска. Наши 65 милиона ги плюскат безобразници, но това не ни прави впечатление. Защото сме богати или защото сме тъпи?

                                                 Фрог нюз

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/bnt-opozori-pokrai-tragediiata-avtobusa-pomolete-delian-mahne-emil.html

Предишна статия

БОГ ДА ПРОСТИ БЪЛГАРИЯ!!! …

Следваща статия

Как „Трейс“ и другите „заподозрени“, ще решат ”случая Своге“

Други интересни