…ГРАБЕЖ ЗА МИЛИАРДИ ЕВРО И ОГРОМНА КОРУПЦИЯ, ДИРИЖИРАНА ОТ НАЙ-ВИСОКО!

Автор: Няма коментари Сподели:

Министър Московски е несменяем – каквото и да се случи! Досещате ли се защо?

Войната по пътищата в България няма аналог в нито една европейска държава. Жертвите и осакатени в това зло са толкова много, че се налага да бъдат манипулирани повечето официални данни. Тази война, обаче, има своите дълбоки корени, логика и цел. И въпреки, че се представя като плод на недисциплинирани обществени нрави, всъщност е резултат от съвсем други факти и обстоятелства, свързани само с възможността на овластени престъпници да заемат държавните катедри.

Впрочем, в основата на войната по пътищата в България стои огромна скрита корупция по високите етажи на властта! Става въпрос за милиарди евро всяка година, които вместо да бъдат гарант за живота и здравето на гражданите, по определени престъпни икономически схеми се източват към офшорните сметки на видни политици.

Колко завои с обратен вираж има в държавата? Според мен хиляди. Загледайте се когато шофирате и сами ще се убедите, че повечето от завоите, включително и в планински условия са с обратен вираж.

Знаете ли колко милиарди евро струва изграждането на тези пътища, включително и съвсем нови, които не отговарят на стандартите? И не само това. Те са направени в нарушение на всички закони, правилници и наредби, но чрез политически натиск и именно заради тежки корупционни практики са узаконени. За пускането им в експлоатация не е налице нито едно законово основание!

Какъв е резултатът? Смърт. Хиляди лоялни данъкоплатци излитат при различни метеорологични условия от завоите и намират не само собствената си смърт, но и на близките си. Други остават инвалиди за цял живот. Виновни? Законите в бандитска държава се прилагат така, че виновен е мъртвият или осакатеният. Реалният политически виновник за тази смърт остава скрит. Престъпно забогатял той е недосегаем за всеки закон.

Не само виражите, разбира се, са причината, но и начина на изграждане на пътищата е също водещ причинител на тежките катастрофи. И в него е скрита практиката за осъществяване на най-голямата корупция! Само ще ви припомня, че повечето от големите камиони политат през мантинелите в пропасти именно от мостове – изградени и експлоатирани неправилно, завъртат се и причиняват верижни катастрофи – отново на участъци, на които пътната настилка видимо е направена против всички правила и норми.

Грабеж за милиарди евро! Грабеж, за който държавници, политици, експерти и прочее мълчат. Мафията обича мълчанието – стимулира го.

Другата основна причина за хилядите невинни жертви по пътищата е скрита в престъпната дейност на министъра и специални служители в министерство на транспорта. И понеже това министерство е мега-министерство, няма как корупцията в него да не е мега-корупция! Това е истината.

И за да докажа твърдението си ще ви дам пример, който се случва пред очите ви, но никой друг няма да ви поднесе по този начин. А моят начин е истината, цялата истина!

Случаят с поредния автобус-убиец. Но не последния. Своге. Трагедията е страшна – десетки мъртви, десетки ранени и десетки на път да бъдат мъртви. Ако слушате гласа на властта – инцидент, ако слушате медиите – драма! Каквото и да слушате истината няма да чуете, защото тази истина уличава в престъпления политически и експертни нива в цялата страна. И ако е застрашена сигурността на политически престъпници – медиите драматизират, за да контролират емоциите; прокуратурата „разследва“, за да замаже истината, а политиците потъват в мълчание и се навеждат, за да отмине вятъра.

Всяко чудо за три дни!

Каква е истината.

– пътното платно в участъка на произшествието е изградено неправилно.

– водачът на автобуса е 60 годишен мъж

– автобусът няма извършен задължителен технически преглед.

– водачът не е преминал реален и задължителен опреснителен курс, според действащ регламент на ЕС

– пътниците не са били осигурени с предпазни колани

– няма задължителните по закон документи за извършване на транспортната услуга.

Погледнете с широко отворени очи истината. Кой според вас е длъжен по закон да контролира стриктно изпълнението на изброените предпоставки, реална причина за масовата смърт? Кой?

Шофьорът? Пътниците? Или низ от политически и експертни лица от страна на държавата не са свършили своята работа и престъпната им безотговорност е истинската причина за бедствието? Това е истината. Истината, която отново ще бъде заметена под килима, до следващата катастрофа.

И като говорим за цялата истина, нека караме докрай. Наредба 41, която е следствие от европейски регламент, задължава професионалните шофьори на камиони и автобуси на всеки пет години да преминават през опреснителен курс. Без него, техният сертификат за годност става невалиден.

Какво се случва у нас? Такива „курсове“ се провеждат на практика от фирмите за обучение на водачи, въпреки, че не би трябвало да е така. Всеки месец се насрочват дати в зависимост от записаните водачи и това се описва в специален дневник и други регламентиращи документи. Случва се в цялата страна, където има фирми за обучения. Това дотук е добре.

От тук нататък започва корупцията, която е причина за масовата смърт по улиците. Всеки записал се за задължителен опреснителен курс водач, предава между 300-400 лева по веригата нагоре. След като е предал тези пари и датата е насрочена, в залата се явява инспектор от ДАИ, който има специално предназначение – да види празната зала като пълна, да вземе половината от събраните пари и да подпише, че всичко е протекло както повелява закона.

След това си заминава и предава парите „нагоре“. По политическата верига. До най-горе!

Ако, например, за един месец се организират опреснителни курсове за 100 професионални водача, се събира сума от 40 000 лева. Само от една фирма. 20 000 лева заминават за политици. Ако сте любопитни трябва да умножите 20 000 по броя на фирмите за обучение в цялата страна.

Какъв е резултатът от тази корупция? На практика професионалните шофьори не преминават през задължителното според регламента обучение. Тяхната квалификация става равна на нула и по пътищата остават само инстинктите им. Като при животните – който оцелее.

Ще завърша тази статия с разследването! И в него има какво да се види. Като, например, че заместник министър на транспорта, който е обвиняем по наказателно съдебно производство в едно с негов подчинен, който пък е обвиняем от специализираната прокуратура като част от „организирана престъпна група“, всъщност са длъжностните лица изпратени от министър Московски да организират разследването с автобуса-убиец от Своге. Винаги се изпращат лица с тежки зависимости да организират разследвания за масова смърт! Практика.

Как ще завърши разследването?

Всъщност, както каже Бойко Борисов. Видимо от всичко досега, той единствен решава „по право“. И по политическа необходимост. А справедливост в мафиотска държава означава само едно – виновни са само мъртвите. Днес чужди за вас, на утре смъртниците ще бъдете вие и семействата ви. И това няма да спре, поне докато не дръзнем да бъдем истински европейски граждани, а не бандитски поданици.

Николай Колев-Босия /пред парламентарна комисия за разследване/ – „Вие господа, не си давате сметка какво означава човешкия живот. По пътищата всяка година умират хиляди млади мъже, жени, деца – умира бъдещето на тази страна. За вас са важни само парите, които тъпчете в джобовете си от корупцията, която раждате. Не си давате никаква сметка за кръвта на хиляди невинни души, които са поставени на колене да търпят безобразията ви. Затова искам оставката на Московски! И вече искам оставката и на самия премиер Борисов. Това са истинските виновници. В моите граждански искания няма нищо политическо.“

НИКОЛАЙ МАРКОВ                                                Николай Марков                http://afera.bg

Предишна статия

… Само за 15 дни частната фирма “Главболгарстрой” прибра 7 поръчки на обща стойност над 60 млн.лв от държавната компания “Булгартрансгаз”!

Следваща статия

Pink Floyd – Wish You Were Here (with lyrics)

Други интересни